Verden

Frankrike ber Afghanistan holde Taliban-fanger fengslet

Frankrike sier at flere av de 400 Taliban-fangene som løslates som del av fredsprosessen i Afghanistan, er dømt for drap på franske soldater og hjelpearbeidere.

Taliban-fanger løslates fra fengslet Pul-e-Charkhi i Kabul i Afghanistan. Torsdag ble 80 av de siste 400 Taliban-fangene løslatt som ledd i fredsprosessen i landet. Foto: Afghanistans nasjonale sikkerhetsråd / AP / NTB scanpix

 • NTB

Det franske utenriksdepartementet sier landet støtter fredsprosessen i Afghanistan, men at den må ta hensyn til behovet til krigens ofre, og de som er «ansvarlige for alvorlige forbrytelser må holdes ansvarlig».

– Vi har derfor oppfordret afghanske myndigheter på det sterkeste om å ikke fortsette løslatelsen av disse terroristene, heter det i en uttalelse fra departementet.

Afghanske myndigheter startet før helgen løslatelsen av de siste 400 Taliban-fangene i landet.

Taliban har krevd at i alt 5.000 fanger skal løslates før opprørsgruppen er villig til å starte fredsforhandlingene med regjeringen.

President Ashraf Ghani opplyste i slutten av juli at 4.600 fanger var løslatt, men han nektet å løslate de resterende fordi de ifølge ham har vært innblandet i «alvorlig kriminalitet». Nå blir også disse løslatt.

Fem av fangene som løslates knyttes til angrepet mot Intercontinental Hotel i Kabul i 2018 der rundt 40 mennesker ble drept, 14 av dem utlendinger, og der den norske forskeren Arne Strand ble såret.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Taliban
 2. Afghanistan
 3. Frankrike

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Han ble dødsdømt for drapet på Dagblad-journalisten Carsten Thomassen. Nå er han trolig løslatt.

 2. VERDEN

  Forsiktig optimisme foran Afghanistan-forhandlinger

 3. VERDEN

  Historiske fredssamtaler om Afghanistan

 4. VERDEN

  De ekstreme islamistene sier de ønsker fred. Det er to grunner til at de likevel fortsetter å krige.

 5. DEBATT

  Høyt spill i Doha når partene forhandler om fred i Afghanistan

 6. VERDEN

  Taliban støtter Trump i presidentvalget