Verden

Mexico har styrket grensekontrollen sørover

Mexico styrket i helgen vaktholdet både i nord og sør for å hindre immigranter fra å passere gjennom landet på vei mot USA.

En mann uten lovlige reisepapirer på vei ut fra påtalemyndighetens kontor i Arriaga sør i Mexico søndag. Flere hundre migranter ble sendt tilbake mot grensen til Guatemala som følge av avtalen mellom USA og Mexico om å hindre immigranter inn i USA. Foto: Foto: Oliver de Ros/AP/NTB scanpix

 • NTB

Presset av USA og bundet av den nylig inngåtte avtalen om å stanse strømmen av immigranter inn i USA har den mexicanske regjeringen plassert 6.000 vakter fra nasjonalgarden ved grensene de siste dagene.

I helgen har væpnede vakter både ved grensen sør mot Guatemala og ved Rio Grande mot USA, stanset flere hundre immigranter som har hatt til hensikt å ta seg inn i landet. I byen Arriaga i den sørlige Chiapas-regionen ble flere enn hundre immigranter fraktet tilbake til grensen søndag i flere lastebiler.

En måling avisen El Universal tidligere i juni viste at halvparten av befolkningen i Mexico støtter tiltak for å begrense mengden immigranter som strømmer fra andre land i Mellom-Amerika. Menneskerettsforkjemperen Luis Perez i Arriaga frykter de strengere reglene og skjerpede vaktholdet vil presse migrantene til farligere transportformer.

– Det blir mer forfølgelse og flere blir fengslet, men menneskene fortsetter å komme. Det som endres er at risikoen blir større, sier han.

Siden januar har over 74.000 migranter blitt stanset og 53.000 sendt ut. Disse tallene er ventet å øke vesentlig når oversikten for juni kommer etter den nye avtalen mellom Mexico og USA.

Les mer om

 1. Migrasjon
 2. Mexico
 3. USA

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Pompeo roser Mexico for å ha bremset migranttilstrømningen

 2. VERDEN

  USA og Mexico enige etter trusler om toll

 3. VERDEN

  Analytikere: Trumps Mexico-tolltrussel undergraver USAs økonomi

 4. VERDEN

  Mexicanske styrker stanser migrantkaravane

 5. VERDEN

  Mexicos president tror USA vil forhandle om toll

 6. VERDEN

  Mexico og Honduras inngår avtale om migranter