Politibetjent ble forfremmet etter voldtektsanklager – nå erkjenner han 24 voldtekter

Ikke noe ble gjort da varslene mot polititjenestemannen David Carrick dukket opp. Mandag erkjente han straffskyld for et tyvetall voldtekter og sedelighetslovbrudd.

Politibetjent David Carrick jobbet ved Metropolitan Police i London. Her hovedkvarteret som går under navnet New Scotland Yard.

Han skal ha utnyttet sin stilling i London-politiet for å lokke kvinner, og deretter terrorisert dem til å tie om seksuelle overgrep og fornedrelse.

Omfanget av de straffbare handlingene til David Carrick skal strekke seg over 17 år og frem til arrestasjonen i oktober 2021.

Politibetjenten har erkjent straffskyld for 24 voldtekter og 25 andre sedelighetslovbrudd. Han blir omtalt som serievoldtektsmann, og ifølge The Guardian skal omfanget gjøre ham til en av de verste seksualforbryterne i britisk historie, skriver avisen.
Men det store spørsmålet er hvorfor han ikke ble stoppet tidligere.

Visepolitimester Iain Moor fra politiet i Hertfordshire, der David Carrick var bosatt, møtte pressen sammen med aktoratet utenfor rettsbygningen i London mandag.

Signalene kom tidlig og ble mange

Carrick jobbet i en bevæpnet spesialenhet som var ansvarlig for sikkerheten til parlamentsmedlemmer og utenlandske diplomater.

Signalene om at ikke alt var som det skulle, kom tidlig. Ledelsen i London-politiet fikk høre om flere hendelser med Carrick. Men ingen tiltak ble iverksatt.

I stedet ble Carrick i 2009 forfremmet fra å patruljere gatene til å være medlem av spesialenheten.

Politi og påtalemyndighet sier at Carrick forsøkte å dominere og ydmyke ofrene sine.

Carrick hadde et mørkt rom i underetasjen i hjemmet sitt. Her ble kvinnene tvunget til å være nakne i timevis.

Han skal også ha mishandlet kvinnene verbalt, og kalt dem for «slaver». Carrick skal dessuten ha brukt seksuell vold for å nedverdige dem, inkludert urinering på noen av kvinnene.

David Carrick har vært suspendert siden han ble pågrepet av politiet i Hertfordshire i 2021.

Carrick skal ha møtt flere av ofrene sine på nettdatingapper. Han skal også ha benyttet stillingen som politimann til å vinne ofrenes tillit. Deretter utsatte han dem for overgrep og nedverdigende behandling, ifølge påtalemyndigheten.

Han skal ha isolert dem sosialt og økonomisk og frihetsberøvet dem. Carrick kontrollerte ofte hva de hadde på seg og når de sov, ifølge etterforskerne.

Hva skjer nå?

– Det er utrolig å tenke på at disse forbrytelsene ble begått av en politibetjent, sier visepolitimester Iain Moor fra politiet i Hertfordshire, der Carrick var bosatt.

Visepolitimester Barbara Gray i London roser kvinnene som har stått frem. De ble truet til taushet og at de «ikke ville bli trodd uansett om de ville anmelde en politimann».

Hun beskriver Carrick som en «serieforbryter» som har ødelagt kvinnenes liv og minsket tilliten til politiet.

Gray innrømmet dessuten at hans oppførsel burde blitt avdekket før han ble pågrepet oktober 2021.

En uavhengig gjennomgang av politiet i den britiske hovedstaden har slått fast at en «radikal» reform er nødvendig når det gjelder hvordan styrken håndterer anklager om kritikkverdig oppførsel mot ansatte.

Straffen til David Carrick vil bli fastsatt 6. og 7. februar.