Frustrerte abortmotstandere synes forbudene kommer for sakte. «Gud hater USA.»

GREENVILLE (Aftenposten): Mange konservative delstater har fortsatt ikke innført forbud mot abort. Utenfor klinikkene blir stemningen hissigere og hissigere.

Abortmotstander Jim (i blått) kjemper for å komme seg forbi motdemonstrant Steven Raney utenfor en abortklinikk i Greenville i Sør-Carolina.

Jim er overbevist om at livet starter når egget blir befruktet og at abort er galt i alle tilfeller.

Målet hans er å overbevise gravide kvinner om det samme. Derfor tropper pensjonisten, som kun vil ha fornavnet sitt i avisen, opp utenfor Greenville Women’s Clinic så ofte han kan.

Hver gang en bil senker farten og setter på blinklyset for å svinge inn oppkjørselen til abortklinikken, gjør han seg klar. Han stormer ut i veien og prøver å stanse bilen. Er han heldig, får han ropt noen ord inn gjennom en åpen rute.

Men jobben er langt vanskeligere enn den pleide. Mens Jim og hans medsammensvorne tidligere fikk stå relativt alene med plakatene og ropertene sine, har noe skjedd det siste året.

Abortforkjemperne har mobilisert. De kristenkonservative aktivistene blir møtt med høy musikk, regnbueflagg og tilrop. Det er kjekling, knuffing og krangling utenfor klinikken. Av og til koker det fullstendig over.

Les hele saken med abonnement