Verden

Minst 19 drept i knivangrep i Japan

Leger har bekreftet at 19 personer er døde etter et knivangrep på et hjem for funksjonshemmede i Japan, ifølge brannvesenet. En tidligere ansatt er pågrepet for ugjerningen.

Politiet satte opp sperringer og holdt vakt ved institusjonen etter angrepet. Foto: Foto: Issei Kato / Reuters / NTB scanpix

 • NTB

En 26 år gammel mann som jobbet på institusjonen fram til februar, meldte seg på en politistasjon og sa: «Jeg gjorde det». Ifølge avisen Asahi Shimbun sa mannen også at «alle funksjonshemmede må forsvinne». Politiet har foreløpig ikke sagt noe om dette eller om motivet for angrepet. Kringkasteren NHK melder at mannen er siktet for drap.

– Leger har bekreftet at 19 personer er døde sier en talsmann for brannvesenet tidlig tirsdag. Ytterligere 25 personer er såret, 20 av dem alvorlig.

Verste på flere generasjoner

Angrepet skjedde på et hjem for funksjonshemmede i byen Sagamihara, rundt fem mil vest for Tokyo natt til tirsdag. 26-åringen tok seg inn ved å knuse et vindu med en hammer, opplyser en lokal tjenestemann. Politiet fikk melding om angrepet klokka 2.30 lokal tid. Væpnet politi skal senere ha stormet bygningen.

I en veske den siktede hadde med seg da han meldte seg, fant politiet flere kniver, noen av dem med blodsøl på.

Angrepet i Sagamihara omtales som det verste massedrapet i Japan på flere generasjoner. Slike angrep er sjeldne i landet, som har svært strenge våpenlover. Etter et angrep i 2008, ble selv tveeggede kniver med blad over 5,5 centimeter forbudt. Å eie en slik kniv kan gi inntil tre år i fengsel.

Redningsmannskaper og politi utenfor institusjonen der angrepet skjedde. Foto: Foto: Kyodo / Reuters / NTB scanpix

Relevante artikler

 1. VERDEN

  To drept og 16 skadet etter knivangrep mot skolejenter i Japan

 2. VERDEN

  Japansk nyhetsbyrå: Minst 15 knivdrept - mann pågrepet

 3. VERDEN

  Én drept og fire såret i knivangrep i Hamburg

 4. VERDEN

  Ny politiaksjon etter Stockholm-angrepet i natt

 5. VERDEN

  Togterroristen sverger troskap til IS i video

 6. VERDEN

  36 personer er funnet døde etter Manila-angrepet