Verden

Den svenske illustratøren og kunststudenten My Atlegrim (30) ble drept i bombeangrepet på metroen. Her er ofrenes historier.

Kunststudent My Atlegrim (30).

Ved midnatt lørdag fikk familien i Sverige beskjeden de fryktet: My Atlegrim hadde blitt identifisert på et militærsykehus i Brussel noen timer tidligere.

 • Lene Skogstrøm
  Journalist
 • Gunnar Kagge
  Journalist
 • Olav Eggesvik
  Journalist

«Det er hva vi vet og trenger å vite for å kunne sørge», skriver moren i en sms til avisen Expressen.

Svenske Johanna «My» Atlegrim (30) ble bekreftet død søndag formiddag. Hun var på metroen da angrepet skjedde, har bodd i Brussel i mange år, og studerer ved Ecole Nationale Superieure des Arts Visuels de La Cambre. Atlegrim var illustratør.

Fikk dødsbudskapet ved midnatt

Familien bekrefter at Atlegrim er blant de omkomne i en sms tilExpressen:

«Jeg og min sønn fikk beskjeden fra UD via politiet straks før kl. 00.00 på lørdagskvelden», skriver Mys mamma, ifølge avisen.

«My hadde blitt identifisert noen timer tidligere på et militærsykehus i Brussel. Det er hva vi vet og trenger å vite for å kunne sørge», skriver Mys mamma videre. Familien kommer ikke til å gi noen flere uttalelser.

– Vi gir dem all den støtte vi kan på ulike måter, sier Cecilia Gillberg i svensk UD til Expressen. Den andre svenske kvinnen som er bekreftet død, er i 60-årene. Her har myndighetene ennå ikke gått ut med navn.

Statsministeren: – Sørger med familien

Statsminister Stefan Löfvenskriver i en uttalelse på regjeringens hjemmeside at han sørger med familiene til begge de avdøde.

«Jeg har med sorg tatt imot beskjeden om at to svensker har dødd i tirsdagens terroristhandling i Brussel. Jeg sørger med de omkomnes familier og pårørende i denne tunge stund», skriver han, ifølge dn.se.

«Det som angripes er et forent og demokratisk Europa. Og det er som et forent og demokratisk Europa vi står sammen», skriver han.

28 av 31 ofre identifisert

Noen skulle i brylluper, noen i begravelser. Noen var på vei til jobb og skole, andre var på vei hjem. Én hadde nettopp sendt tekstmelding om at han var trygg etter flyplassangrepet, da han ble truffet av bomben på metroen.

Det totale antallet ofre er nå oppjustert til 32, i tillegg til de tre drepte selvmordsbomberne. De fire som har kommet til er døde på sykehus av skadene.

28 av 32 drepte ofre er mandag formiddag formelt identifisert, ifølge det nasjonale, belgiske krisesenteret som er opprettet etter terrorangrepene. 15 ble drept på flyplassen Zaventem og 13 på metrostasjonen Maalbeek.

Eksperter avventer resultatet av DNA-tester for å identifisere de tre siste ofrene.

Vanskelig identifiseringsarbeid

Peter Dewaele fra Belgias føderale politi sa på en pressekonferanse lørdag ettermiddag at identifiseringsarbeidet er svært vanskelig. Det tok to døgn før alle de skadede var identifisert.

Både skadede og døde etter terroren er svært ille tilredt:

Les også

Legene: – Minner om krigsofre i Afghanistan

– Etter angrepene i Paris ble det gjort feil, da måtte myndighetene kontakte familier og unnskylde seg på grunn av at de hadde gjort feil. Den slags vil vi unngå, sa han ifølge avisen de Morgen.

«En fornærmelse mot døde og pårørende»

Det har imidlertid kommet kritikk mot prosessen fra flere hold.

– Dette tar absurd lang tid, sa Yehuda Meshi Zahav, som er leder for Israels responsteam ZAKA, til amerikanske NPR. Israelerne har bistått med identifisering i mange lignende aksjoner og har lang erfaring.

Les hva den norske eksperten Per Angel sier om identifisering av de omkomne:

Les også

Tvillingmoren Adelma Tapia Ruiz er en av få som gir ofrene et ansikt

– Det er en fornærmelse både for de døde og de pårørende. Så lenge ofrene ikke er begravet, kan ikke familiene begynne sorgprosessen.

340 personer fra 19 land ble såret og 101 av dem fortsatt er på sykehus. 62 av de sårede ligger på intensivavdelinger, halvparten av dem med alvorlige brannskader.

Her er det vi vet om dødsofrene:

Drept på flyplassen:

På flyplassen var de 15 ofrene fra Belgia (6), og de 9 andre kommer fra USA, Nederland, Sverige, Tyskland, Frankrike og Kina.

Sascha Pinczowski (26).

Sascha Pinczowski (26), Nederland

Sascha Pinczowski (26), som er bekreftet å være blant de døde etter terrorbombene i Brussel tirsdag, advarte etter terrorangrepene i Paris mot å demonisere muslimer fordi det bare bidrar til å øke rekrutteringen av ekstremister.

På Facebook postet hun i november et innlegg om at «uvitende folk som sprer antimuslimske meninger og propaganda gagner ingen andre enn IS», skriver nyhetsbyrået AP.

Det er moren deres som har videreformidlet datterens melding fordi hun vil dele «dette budskapet om toleranse fra vår kjære datter Sascha». Sascha bodde i New York. Hun snakket fem språk, hadde vært praktikant hos UNICEF, og håpet på en karriere i byen, skriver The New York Times.

Alexander Pinczowski (28).

Alexander Pinczowski (28), Nederland

Alexander var broren til Sascha. Han var på vei til et bryllup i North Carolina, sammen med kjæresten sin, som han skulle møte i New York. Søskenparet var på telefonen med moren Marjan Pinczowski-Fasbender når bomben gikk av. De sto ved innsjekkingsskranken til Delta Airlines. Søsknene har begge bodd mange steder, blant annet i Tyrkia, Hellas og Tyskland, ifølge en profil i The New York Times.

De to bodde nå begge i New York.

Den 21 år gamle belgiske studenten Bart Migom er blant dødsofrene etter bombeeksplosjonene på flyplassen.

Bart Migom (21), Belgia

Det siste Bart Migom gjorde var å sende en melding til kjæresten Emily Eisenman.

– Han skrev at han var på toget og gledet seg til å se meg. Jeg snakket med ham for siste gang på telefonen før han tok toget til flyplassen. Han lovet å gi meg beskjed om han hadde kommet trygt fram. Etterpå har jeg ikke hørt fra ham, sa kjæresten Emily Eisenman til CNN onsdag.

Den 21 år gamle belgiske studenten Bart Migom er blant dødsofrene etter bombeeksplosjonene på flyplassen. Også Migoms far og kommunikasjonssjefen ved skolen hvor Migom var student har bekreftet dette. Migom var på vei til sin 21 år gamle kjæreste i USA. Han hadde nettopp sjekket inn da en av terroristene detonerte en bombe kun titalls meter unna

Paret møtte hverandre for fem måneder siden, og Migom var student ved Hogeschool West-Vlaanderen i Brugge.

– De siste to dagene har vært de verste i mitt liv, sa kjæresten Emily Eisenman til CNN onsdag.

Faren kommuniserte også med 21-åringen kort tid før bombeangrepene. Han fikk en melding hvor det sto at han ikke skulle bekymre seg og at sønnen hadde ankommet Zaventem.

– Han kom trygt fram til flyplassen. Etter det ga han ikke lyd fra seg. Så fort jeg hørte om angrepene, ringte jeg ham som en gal. Moren hans dro til Brussel, mens jeg satt ved siden av telefonen i timevis og ventet på at den skulle ringe. Men det gjorde den aldri, sier Migoms far til den belgiske avisen De Standaard.

OPT_635944104561657392-Fabienne_doc6p0v3p2almxmveynaaj-09htWUwa3x.jpg

Fabienne Vansteenkiste (51), Belgia

Vansteenkiste jobbet på flyplassen som bagasjeassistent. Hun var akkurat ferdig med skiftet sitt da bomben eksploderte. Vansteenkiste ble meldt savnet på Facebook. Familien hennes har bekreftet at hun døde i angrepet, skriver Le Soir. Hun var mor, og bestemor til to små barnebarn.

Jennifer Scintu Waetzmann (29), Tyskland

Jennifer Scintu Waetzmann og mannen Lars var på vei til en forsinket bryllupsreise i New York, da de ble rammet av bombene på flyplassen i Brussel torsdag. De bodde i Aachen i Tyskland. Waetzmann var tysk-italiensk, jobbet for et tekstilselskap og trente et håndballag på fritiden. Ektemannen Lars ble skadet i angrepet, men overlevde. Onkelen til Jennifer Scintu Waetzmann opplyste at han lå i koma.

Adelma Tapia Ruiz (37), Peru

Adelma Ruiz var en kokk som drømte om å åpne restaurant i Brussel. Hun har bodd i Brussel i nesten ni år. Hun skulle til New York sammen med de tre år gamle tvillingdøtrene Maureen og Alondra for å delta i farens begravelse.

Ektemannen Christopher Delcambe, som skulle følge familien sin til flyplassen, ble skadet under eksplosjonen og ligger på sykehus sammen med Maureen, som fikk skader i armen. Jentene gikk av gårde for å leke, og faren fulgte dem. Det reddet sannsynligvis livene deres.

«Det er vanskelig å forstå at skjebnen har revet bort en man er glad i, men enda vanskeligere å fatte at hun ikke er med oss lenger når denne familietragedien banket på døren vår. Tidlig i morges på flyplassen i Brussel døde min søster Adelma Tapia i et terrorangrep, hun klarte ikke å overleve dette jihad-angrepet som vi aldri vil forstå,» skrev broren på Facebook.

Elita Weah (41), Nederland

Weah skulle besøke slektninger i USA for en begravelse. Hun bodde i byen Deventer i Nederland. Weah flyktet fra borgerkrigen i Liberia til Nederland for 20 år siden. Hun var en av åtte søsken, som er spredt over hele verden. Broren Oscar, som bor i New York, la ut et bilde av søsteren i avgangshallen på Zaventem, like før angrepet skjedde. Weah, som var alenemor, etterlater seg datteren Elisa på 13.

OPT_justin-stephanie-shults_doc6p0x2rchdatnuemnaaj-Opboypcz6a.jpg

Justin Shults (30), USAJustin ble bekreftet død lørdag av arbeidsgiveren. Han er amerikansk, men bor i Belgia.

Stephanie Shults (29), USA

Ekteparet var på flyplassen sammen med Stephanies mor Carolyn Moore, som hadde besøkt dem i Belgia. Stephanie er fra Lexington, Kentucky, men flyttet til Belgia i 2014, ifølge NBCNews. Hun er revisor, og jobber for matselskapet Mars.

Deng Jingquan, Kina

Deng Jingquan, som også gikk under navnet Frank Deng ifølge the New York Times, døde på metrostasjonen tirsdag. Deng var en entreprenør som hadde startet sitt eget IT-selskap. Han var fra Shenzhen sør i Kina, og var på vei til Slovenia da han ble drept.

Andre Adam (79), Belgia

Andre Adam (79) var tidligere belgisk ambassadør i USA, samt sitt lands faste representant ved FN-hovedkvarteret. Han har tidligere vært ambassadør i Zaire og Algerie.

Danielle Adam, Belgia

Danielle Adam, som var gift med Andre, døde også i angrepet. Ekteparet bodde i Sør-Frankrike. De to skulle fly til Miami, ifølge BBC.

nic-coopman.jpg

Nic Coopman (49) Nic Coopman ble drept mens han ventet på en flight til Zürich på jobbreise, ifølge Craig Thomas, visepresidenten i det Kansas-baserte firmaet Wenger Manufacturing. Det er avisen Portland Press Herald som skriver dette. Coopman var ansatt ved firmaets Brusselkontor.

Han var kontrollspesialist som arbeidet med automasjonsprosjekter, hadde arbeidet for firmaet i 15 år og var gift.

Svensk kvinne i 60-årene (identitet ukjent)

Lørdag kveld bekreftet svensk UD at en svensk kvinne i 60-årene er identifisert som en av de omkomne. Det tok fire dager å identifisere henne. Hun ble funnet i nærheten av innsjekkingsskrankene på flyplassen Zaventem.

Drept på T-banen:

På metrostasjonen Maalbeek var ti av ofrene belgiske statsborgere, mens de tre siste var fra Italia, Storbritannia og Sverige.

OPT_johanna-atlegrim_doc6p0xwa46jhl5hf8waaj-QKRElbQ6Sf.jpg

Johanna «My» Atlegrim (30), Sverige

Søndag formiddag bekreftet svensk UD ifølge dn.se at enda en svensk kvinne er bekreftet død. Pårørende er underrettet. Familien bekrefter at Atlegrim er blant de omkomne i ensms tilExpressen:

«Jeg og min sønn fikk beskjeden fra UD via politiet straks før kl. 00.00 på lørdagskvelden», skriver Mys mamma, ifølge avisen. «My hadde blitt identifisert noen timer tidligere på et militærsykehus i Brussel. Det er hva vi vet og trenger å vite for å kunne sørge», skriver Mys mamma videre.

OPT_sabrinafazal_facebook_doc6p07kz6y7h217ob1sa9m-fmt6C4sFyC.jpg

Sabrina Fazal (25), BelgiaSabrina Fazal var på vei til universitetet da hun forsvant. Hun har en liten sønn. Det var samboeren Jonathan Selemani som kunngjorde nyheten om at hun nå var identifisert og bekreftet død på Facebook. I timene etter terrorangrepet lette han desperat etter henne i Brussel.

Lauriane Visart (27), Belgia

Rundt halv elleve tirsdag formiddag ringte kolleger av Laurane Visart til foreldrene hennes, og meldte at hun ikke hadde kommet på jobb. Først fredag fikk foreldrene det endelige svaret. Datteren var på metrostasjonen Maalbeek da bomben gikk av.

«Det var ubeskrivelig vond», sier faren Michel Visart. «Så lenge du ikke har hørt noe, er det fortsatt håp.»

Han er en kjent journalist og jobber for den franskspråklige TV-stasjonen RTBF. Lørdag fortalte han seerne om følelsene sine, og opplevelsen av å miste datteren.

Her kan du se ham fortelle

David Dixon (50), Storbritannia

Dixon var en programmerer fra Nottingham. Han bodde i Brussel sammen med sin samboer Charlotte Sutcliffe, og sin 7-årige sønn. Dixon hadde akkurat sendt en tekstmelding til sin tante om at han var trygg, etter angrepene på flyplassen, da han ble truffet av bomben på metroen.

Dixon er fra Hartlepool, og pleide å ta undergrunnen til jobb. Samboeren kjørte fra sykehus til sykehus og lette etter ham tirsdag. Statsminister David Cameron har nå bekreftet at han er blant ofrene.

OPT__88924867_88924866_doc6ozsbk3lhhg1e93ama9m_doc6ozscddisz7148f0aaaj-iXtuE0wA7R.jpg

Leopold Hecht (20), Belgia

Leopold likte å stå på ski, og var en ivrig skuespiller. Han var 20 år gammel. Tirsdag morgen var han på vei til skolen med metroen da han ble truffet av en bombe med enorm kraft på stasjonen Maalbeek. Navnet hans var et av de første som ble kjent, da universitetet bekreftet at han var blant ofrene.

Han var utsatt for «en barbarisk handling», skrev Pierre Jadoul, presidenten på universitetet.

– Det kunne vært meg. Jeg tar metroen hver dag, jeg studerer jus her akkurat som ham. Terroren har plutselig kommet veldig nærme. Jeg føler meg ikke lenger trygg, sier medstudent Claudia Gil til Aftenposten.

Gil hadde fredag sin siste dag på Université Saint-Louis før den belgiske påskeferien begynner mandag. Hun tenner et lys utenfor døren til skolen for Hecht, og setter det forsiktig ned blant alle de andre.

Inne i skolens aula ligger en kondolanseprotokoll som studentene passer på etter tur. Hecht gikk på andre året på jusstudiet, som skal være det beste i Brussel. Torsdag holdt skolen en minnestund for Hecht, og ett minutts stillhet for de andre ofrene.

– Vi hadde felles venner, sier Akhdeniz Sema, som studerer økonomi.

– De som kjente ham er veldig sterkt berørt, de er i sjokk. Det er veldig vanskelig for dem.

Claudia Gil og venninnen Sirine Lakloufe retter begge skylden for terroren mot belgiske myndigheter.

– De visste at det kom. Alle visste det, og disse to var kjenninger av politiet. De får beskjed om at de er farlige, og så slipper de dem bare ut … pouf! De har ikke gjort jobben sin i det hele tatt. Jeg håper de får svi, sier Gil.

Oliver Delespesse (45), Belgia

Delespesse jobbet ikke langt fra T-banestasjonen, på Fédération Wallonie-Bruxelles. Det er arbeidsgiveren som bekrefter dødsfallet på deres Facebook-side.

OPT_Patricia_color_300_doc6p0vltjjhonmorljaaj-tepRM6TZIu.jpg

Patricia Rizzo (48), Italia

Italienske Patricia Rizzo var opprinnelig fra den vesle byen Calascibetta på Sicilia. Hun jobbet for The European Research Council. De har lagt ut et minneord på hjemme siden sin. Rizzo begynte å jobbe i Belgia allerede i 1988, som sekretær. Hun flyttet tilbake til Italia i flere år, men returnerte til Brussel i 2008. Rizzo var blant ofrene for bomben som gikk av i metroen, opplyste det italienske utenriksdepartementet fredag kveld. Hun hadde en sønn, ifølge et italiensk nyhetsbyrå.

OPT_Raghavendra-Ganeshan_doc6p0vx8eqn2oq9n1vaaj-6mol3ay22g.jpg

Raghavendran Ganesan, India

Indiske myndigheter bekreftet at Raghavendran Ganesan var på metroen gjennom informasjon fra hans mobil. IT-eksperten snakket med sin mor i Mumbai en time før eksplosjonene. Mandag kveld bekreftet hans arbeidsgiver Infosys at Genesan er omkommet.

– Det er med stor sorg at vi bekrefter at vår kollega Raghavendran Ganeshan døde i det forferdelige angrepet i Brussel, skriver arbeidsplassen på Twitter sent mandag.

Loubna Lafquiri, Belgia

Lafquiri var en gymlærer på en islamsk skole i Brussel. Søsteren bekreftet at hun var blant de omkomne lørdag. Hun ble «revet fra familien av feiginger,» skrev hun på Facebook. Lafquiri hadde tre barn.

– Hun representerte de ekte verdiene av islam med sjenerøsitet og omsorg, sa rektoren på skolen der hun jobbet, Mohamed Allaf, til CNN.

– De som støtter terrorister som gjør sånne forferdelige ting, er ikke mennesker. Vi må rapportere dem, ikke støtte dem, sa Allaf.

De savnede:

På nettet har pårørende etterlyst savnede etter terroren. Et nettsted kalt Brussels Missing på trello.com har organisert informasjonen med bilder og oppdatert informasjon.

OPT_LaurentGilles_doc6p0x2otj27s106brdaaj-CX5w3j_81C.jpg

Gilles Laurent, Belgia

Laurent var trolig på metroen. Han er lydmann for et filmselskap.

OPT_janina-panasewicz_doc6p0x2ry1k9s1f4quiaaj-ID7SiIno9m.jpg

Janina Panasewicz (60), Polen

Panasewicz var trolig på metroen da bomben gikk av.

OPT_12321264_10154137248413586_6099097065632149903_n_doc6p0x2qrcs0wyxjzuaaj-52yYlbyl9X.jpg

Aline Bastin (29), Belgia

Bastin var trolig på metroen, ifølge familien hennes.

OPT_berit-viktorsson_doc6p0xofg0qzmd4a40aaj-G0JiSNx1ww.jpg

Berit Viktorsson (66), Sverige

Victorsson var trolig på flyplassen. Hun hadde besøkt datteren sin i Brussel.

OPT_yves-cibuabua_doc6p0x2t23d3b74py7aaj-FGem9Xw7qp.jpg

YvesCibuabua Cyombo, Belgia

Cyombo var på vei inn på metroen på Maalbeek-stasjonen, ifølge en tekstmelding han sendte til sin bror. Han er student i Brussel. Onkelen hans har uttalt til CNN at han ikke er blitt sett siden.

Les også

 1. – Han var en helt vanlig fyr. Plutselig ble han ekstremist.

 2. Hevder Brussel-terroristene vurderte å slå til mot atomanlegg

 3. Dette kan bli resultatet av terroristenes angrep:Grensekontroll. Tettere overvåking. Mer etterretningssamarbeid

 4. Her er verdens førstesider om Brussel-terroren

 5. Dette vet vi om terroristene

Les mer om

 1. Brussel
 2. Paris
 3. Belgia