Amerikansk grensepoliti stengte grenseovergang og skyter tåregass: Migranter forsøker å storme grensesperring

Hundrevis av migranter fra den såkalte karavanen brøt seg gjennom politisperringer ved grensen mellom USA og Mexico.

En mor med to småbarn forsøkte å ta seg over grensen til USA i Tijuana søndag. Amerikanske grensevakter skjøt tåregass mot migrantene som stormet grensegjerdet mot San Diego og USA.

USA har stengt den mest trafikkerte grenseovergangen mellom Tijuana og San Diego.

Samtidig har amerikanske grensevakter har skutt tåregass mot migranter som forsøker å bryte gjennom grensegjerdene mellom USA og Mexico.

Migranter løper mot den amerikanske grensen etter at de har brutt politisperringene på den mexicanske siden ved grenseposten i Tijuana.

Journalisten Emma Murphy fra ITV News filmet migrantene som forsøkte å krysse det uttørkede elveleiet mellom Mexico og USA:

Gassen ble avfyrt etter at hundrevis av migranter fra den såkalte karavanen brøt seg gjennom politisperringer på den mexicanske siden av grensen mot USA.

En mexicansk TV-stasjon viste bilder av en gruppe som forsøkte å bryte gjennom grensegjerdet.

Migrantene forsøkte å komme seg frem til grensen, går det frem av meldinger fra stedet søndag.

Venter «invasjon»

Minst 5.000 migranter er samlet i den mexicanske grensebyen Tijuana. De har gått i såkalte karavane gjennom Mexico. De fleste av dem flykter fra fattigdom og gjengvold i El Salvador, Guatemala og Honduras.

USAs president Donald Trump har imidlertid omtalt situasjonen som en «invasjon» og sendt 5.800 soldater til grensen.

Migrantene ble pepret med tåregass fra amerikanske grensevakter da de forsøkte å nå grensegjerdet mot USA søndag.
Les også

De første fra migrantkaravanen er ved USAs grense. På den andre siden venter soldatene.

Humanitær krise i Tijuana

På mexicansk side har det også vært urolig. Ordføreren i Tijuana erklærte tidligere i helgen en humanitær krise i grensebyen etter at de mange tusen migrantene ankom.

Det har ført til press på infrastrukturen, og ifølge ordfører Juan Manuel Gastelum har byen hverken plass eller penger til å huse migrantene.

Ordføreren sier byen har fått lite assistanse fra mexicanske myndigheter. Så langt har det føderale regimet sendt 20 tonn forsyninger, hvor 15 tonn var materiell til å styrke grenseovergangen.

Falt ned fra grensemuren

Flere av migrantene fra Mellom-Amerika skal ha forsøkt å illegalt ta seg over grensen til USA, melder den amerikanske toll- og grensekontrollen søndag.

Fredag skal grensevakter ha oppdaget en kvinne fra Guatemala som hadde falt ned fra en av grensemurene like utenfor San Diego, skriver den amerikanske toll- og grensekontrollen på sin nettside. Den 26 år gamle kvinnen ble spiddet av piggråd. Hun forsøkte å ta seg over grensen med sine to småbarn.