Verden

23 skadet da glødende lavasteiner gikk gjennom taket på en turbåt på Hawaii

Bildet viser et hull i taket på båten som ble truffet av lavasteiner fra Kilauea-vulkanen.

23 passasjerer ble skadet da lavasteiner braste gjennom taket på en turbåt ved Big Island på Hawaii, opplyser miljømyndighetene.

  • og NTB

En kvinne i 20-årene anses som alvorlig skadet etter et beinbrudd. I tillegg er tre personer på sykehus med uspesifiserte skader, men anses som stabile. De resterende passasjerene endte opp med brannskader og skrubbsår.

Flere selskaper arrangerer båtturer som går tett ved de områdene der lava renner ut i havet. Mandag skjedde en eksplosjon som sendte en skur av steiner gjennom luften. Ifølge brannvesenet traff lavasteinene taket på båten og etterlot et stort hull.

Eier og kaptein av båten, Shane Turpin, forteller at de observerte vulkanene fra over 450 meters avstand i rundt 20 minutter, før de beveget seg nærmere.

Politiet undersøker båten «Hot Spot» som hadde turister med på vulkan-sightseeing da den ble truffet av glødende lava.

– Plutselig eksploderte alt rundt oss. Det var overalt, sier han.

Myndighetene advarer båtene mot å gå for nærme, da blandingen av glovarm lava og vann kan skape giftige gasser og ørsmå glasspartikler.

Lavaen som turistene var kommet for å observere mandag, kommer fra Kilauea-vulkanen. Den har siden mai hatt utbrudd og truet bebygde områder.

Bildet er tatt ved Pahoa på Hawaii i mai.

Les mer om

  1. Hawaii