Harvey Weinstein tiltalt for voldtekt

En storjury i New York har bestemt at det skal tas ut voldtektstiltale mot Hollywood-mogulen Harvey Weinstin.

Harvey Weinstein under et rettsmøte i forrige uke.

Weinstein er tiltalt for voldtekt og seksuelle overgrep i New York, ifølge påtalemyndigheten i byen, melder nyhetsbyrået Reuters.

– Etterforskningen pågår fortsatt og vi vil nok en gang oppfordre andre ofre eller personer som sitter på relevant informasjon om å ta kontakt med oss, sa distriktsadvokat Cyrus Vance etter at juryen besluttet at det skal tas ut tiltale mot Weinstein.

Weinstein nektet onsdag å vitne for en storjury på Manhattan, opplyste Ben Brafman, filmprodusentens forsvarer onsdag.

Brafman hevder påtalemyndighetens sak er et resultat av politisk press. Derfor vil ikke Weinstein forklare seg for storjuryen, som nå har tiltalt filmprodusenten for voldtekt.

Sist fredag ble Weinstein siktet for å ha voldtatt en kvinne i New York i 2013, og for seksuelle overgrep mot en annen i samme by i 2004.

Siktelsene kom syv måneder etter anklagene ble rettet mot filmprodusenten. Anklager som har ødelagt Weinsteins karrière og ga liv til #metoo-bevegelsen, som har bidratt til avsløring av trakassering og overgrep i en lang rekke land.

– Den siktede brukte sin posisjon, penger og makt til å lure unge kvinner inn i situasjoner hvor han kunne misbruke dem seksuelt, sa aktor Illuzzi-Orban under rettsmøtet forrige uke.

Weinstein har gjentatte ganger avvist for å ha hatt sex med noen uten deres samtykke.