Seks dager er gått: Ingen spor etter norsk kvinne (23) i Spania

– Det eneste jeg bryr meg om, er at hun lever, sier moren til den norske kvinnen (23) som sist ble sett i Madrid. Men etter mandag har ingen fått livstegn fra 23-åringen.

Kvinnen, som er fra Hordaland, har bodd og jobbet i Fuengirola sør i Spania, og var på helgetur til Madrid.

Søndag la hun ut bilde av seg selv på Facebook. Mandag snakket hun med moren, også på Facebook. Siden har ingen hørt fra henne.

– Vi har vært i kontakt med flere personer som hun var sammen med i Madrid og avhørt dem pr. telefon, sier politioverbetjent Bjarte Schrøen i Vest politidistrikt. Politiet jobber nå med å bearbeide informasjonen de har hentet inn.

– Men per nå har vi ikke fått noe livstegn fra kvinnen.

Mor: – Vi trenger livstegn

– Vi trenger livstegn fra henne, uansett i hvilken form. Det eneste jeg bryr meg om, er at hun lever, sier kvinnens mor til NRK.

23-åringen har lyst, bleket hår ned til midt på ryggen, er normalt bygd og 1,55 meter høy.

Vest politidistrikt har igangsatt en etterforskning, og har bedt spansk politi om bistand via Kripos.

Spansk politi leter etter bevegelser på den spanske bankkontoen hennes, mens norsk politi undersøker norske konti og telefonnumre, sier overbetjent Bjarte Schrøen i Vest politidistrikt til NRK.

Far: – Venner har heller ikke hørt noe

23-åringens far sier han ikke skjønner at datteren ikke skulle ønske å ta kontakt.

– Det har aldri skjedd før at hun har forsvunnet. Det som bekymrer meg mest, er at vennene hennes der nede heller ikke har hørt noe, sier faren til NRK.

Hun skal sist ha blitt observert i den spanske hovedstaden av noen bekjente. Ifølge familien skal hun ha bodd på hotell i Madrid.

Ekskjæresten: Har ikke hatt kontakt

Hverken norsk eller spansk politi har så langt funnet spor etter 23-åringen.

NRK har vært i kontakt med 23-åringens ekskjæreste i Spania. Han sier han ikke har hatt kontakt med henne på ni måneder, men at han håper politiet raskt finner ut hva som har skjedd.

Familien har nå etterlyst kvinnen på Facebook, og oppfordrer folk med relevant informasjon til å kontakte politiet.

Kamerat: En sprudlende glad jente

– Hun er en jente som alltid er sprudlende glad, uansett, og alltid stiller opp for venner, sier en av kameratene hennes i Fuengirola til NRK.

– På generelt grunnlag kan sies at når norsk borger er savnet i utlandet, er det en politisak for myndighetene i landet vedkommende er savnet. Det er også mulig å melde vedkommende savnet til norsk politi som kan vurdere om det er grunnlag for å ta saken opp via Interpol til utenlandsk politimyndighet, sier pressetalsperson Per Bardalen Wiggen i Utenriksdepartementet til VG.

Norsk politiet: Vi snakker med spansk politi

– Vest politidistrikt har iverksatt etterforskning for å lokalisere savnede, og avklare om det har hendt henne noe. Det er opprettet dialog med spanske myndigheter via Kripos, herunder spansk politi, opplyser politiet i en pressemelding.