Verden

- Sykehus bombet i Aleppo

Minst 27 mennesker er drept i et luftangrep utført av det syriske regimet mot et sykehus i en opprørskontrollert del av Aleppo i Nord-Syria, ifølge frivillige hjelpearbeidere.

Redningsmannskaper, blant annet fra organisasjonen Hvite hjelmer, bærer bort en død person fra ruinene av sykehuset i Aleppo.
  • Ntb
  • Hans O. Torgersen
    Journalist

Angrepene skal ha vært rettet mot al-Quds sykehus, og et bolighus like ved, i bydelen al-Sukkari øst i Aleppo.

Les også

Mistura: - Hvert 25 minutt blir en syrer drept

Frivillige fra en hjelpeorganisasjon forteller til nyhetsbyrået AFP at en tannlege og fem medlemmer av samme familie er blant de drepte. I tillegg skal den eneste barnelegen i området, som er kontrollert av opprørere, ha blitt drept i luftangrepene.

Ifølge CNN er tre barn og tre leger blant de som døde i angrepet.

Eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) opplyser at angrepet ble utført av regimets fly i storbyen.

Leger uten grenser, som støttet det ødelagte sykehuset, fordømmer angrepet og skriver i en Twitter-melding at ødeleggelsen av sykehuset fratar mennesker livsviktig helsehjelp.

Ifølge Leger uten grenser var sykehuset velkjent i lokalmiljøet og ble direkte truffet i luftangrepet onsdag kveld.

«Sykehuset hadde en akuttavdeling, en intensivavdeling, en poliklinikk og en operasjonssal. Alt er nå ødelagt», skriver Leger uten grenser på Twitter.

Tønnebomber og raketter

Tidligere onsdag kveld ble det meldt om minst tolv drepte i luftangrep og kamper i Aleppo. Statlige medier anklaget al-Qaidas Syria-fløy Jabhat al-Nusra for å ha drept sju mennesker med raketter i flere deler av byen.

Les også

Her redder Syrias nye helteren baby fra bomberuinene

Det såkalte Syrisk sivilforsvar, som også går under navnet Hvite hjelmer, meldte samtidig at sivile var drept i to ulike nabolag i Aleppo. Søk— og redningsgruppa består av frivillige og opererer i opprørskontrollerte områder i Syria.

En AFP-korrespondent melder at regimets fly angrep et område med tønnebomber og et annet med raketter onsdag kveld.

Kampene har blitt trappet opp i Aleppo og provinsen med samme navn de siste ukene. En FN-støttet våpenhvile mellom regimet og deler av opposisjonen er i ferd med å bryte fullstendig sammen. (©NTB)