Verden

Dommer stanset jakt på grizzlybjørner

En dommer i USA har satt en stopper for det som skulle bli den første jakten på grizzlybjørner i delstatene Wyoming og Idaho på over 40 år.

En grizzlybjørn i Yellowstone nasjonalpark i mai i år.
  • og NTB

Det er en seier for naturvernere og for flere amerikanske urfolk som har saksøkt amerikanske myndigheter som i 2017 åpnet for begrenset jakt på 700 bjørner i og rundt nasjonalparken Yellowstone. De håper fortsatt på en fullstendig stans av felling av bjørn.

Jakten skulle offisielt ha gått i gang lørdag morgen, men dommer Dana Christensen stanset det som ville blitt den første jakten på grizzlybjørner i de 48 sammenhengende delstatene i USA siden 1991. Frem til da tillot Montana at 14 bjørner kunne felles hver høst.

I 1975 var det kun 136 bjørner igjen i den berømte nasjonalparken, som ligger i delstatene Idaho, Montana og Wyoming. Det ble derfor innført en rekke tiltak for å beskytte bjørnene, og i fjor ble det klart at bjørnen ikke lenger er utrydningstruet.

Grizzlybjørner er fortsatt utrydningstruet i andre deler av Montana og Idaho.

Yellowstone er en av USAs eldste og mest populære turistattraksjoner, og tiltrekker seg hvert år millioner av besøkende.

Les mer om

  1. USA
  2. Jakt
  3. Nasjonalpark