Minst 300 drept i selvmordsangrep mot hotell i Somalia

Den somaliske regjeringen tror islamistgruppen al-Shabaab står bak.

Selvmordsangrepet i Mogadishu lørdag anslås å være det største på Afrikas horn noensinne.
MOGADISHU: Somaliere leter etter overlevende etter det voldsomme bombeangrepet i Mogadishu lørdag.

Minst 300 mennesker ble drept og mange ble skadet i terrorangrepet i Somalias hovedstad Mogadishu lørdag, ifølge helsevesenet og politikilder i landet. De sier videre at dødstallet kan fortsette å stige.

Angrepet skal være det verste noen gang i Somalia, som har vært herjet av væpnet konflikt, politisk kaos og manglende sentral styring i lange perioder siden 1991.

– Dette er virkelig fryktelig - og forskjellig fra alt vi har sett tidligere, sier Mohamed Yusuf, direktør for sykehuset Medina.

– Sykehuset er overfylt av både døde og sårede.

Mange av de døde er hentet ut fra restene av bygninger som raste sammen lørdag, da en lastebil fylt av sprengstoff eksploderte. Angrepet rammet hotellet Safari, som ligger i nærheten av Somalias utenriksdepartement.

Murer som skulle beskytte hotellet mot angrep, ble blåst i stykker av den voldsomme eksplosjonen.

USA fordømmer angrepet

Somalias president Mohamed Abdullahi Mohamed har kalt angrepet en nasjonal tragedie.

Ingen har så langt påtatt seg skylden for angrepet, men den somaliske regjeringen mener den ytterliggående islamistgruppen al-Shabaab trolig står bak.

Angrepet var tilsynelatende rettet mot Safari Hotel, som ligger i en travel gate i distriktet Hodan, ikke langt unna utenriksdepartementets lokaler. Hotellet ble lagt i ruiner da en lastebil fylt med sprengstoff eksploderte.

Den amerikanske regjeringen har ifølge Fox News vært ute og fordømt angrepet.

«Slike feige angrep styrker USAs forpliktelser til å støtte våre somaliske og afrikanske samarbeidspartnere for å bekjempe terrorisme», skrives det i en uttalelse.