Verden

Palestinsk 18-åring død etter å ha blitt jaget av israelske soldater

En palestinsk 18-åring er død etter at han ble jaget av israelske soldater på Vestbredden. Palestinsk helsepersonell sier han ble slått i hjel av soldatene.

 • NTB

Palestinske myndigheter reagerer sterkt på hendelsen.

– Dette er en uhyrlig brutal handling mot en forsvarsløs gutt hvis eneste forbrytelse var at han var palestiner, skriver PLO om de israelske soldatenes angrep på gutten.

Ifølge det palestinske helsedepartementet ankom 18-åringen sykehuset med alvorlige nakkeskader etter å ha blitt slått bakfra. Helsepersonell mener at soldatene brukte geværkolbene til å banke ham opp.

Soldatene skal ha rykket ut til stedet etter å ha fått melding om steinkasting mot en sivil bil ved landsbyen Turmus Ayya på den okkuperte Vestbredden. Da de fikk øye på 18-åringen som løp vekk fra stedet sammen med en annen person, begynte de å forfølge dem med militære kjøretøy.

Det israelske militæret skriver i en uttalelse at den unge mannen «tilsynelatende besvimte og slo hodet» da han løp vekk til fots. I uttalelsen avvises det at han ble slått av soldatene.

Les mer om

 1. Israel/Palestina

Relevante artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  Israel vil bygge 1257 nye boenheter på Vestbredden. Drømmen om en palestinsk stat blir stadig fjernere.

 2. VERDEN
  Publisert:

  Israel bruker palestinske lik som forhandlingskort

 3. DEBATT
  Publisert:

  Vinner Trump valget, kan vi vente oss en enda mer aggressiv politikk fra Israel

 4. VERDEN
  Publisert:

  Palestinerne har omtalt Trumps presidentskap som «det verste noensinne.» Nå overtar Joe Biden den betente konflikten i Midtøsten.

 5. VERDEN
  Publisert:

  Raketter skutt fra Gaza mot Israel

 6. VERDEN
  Publisert:

  Kasino-milliardæren var blant Trumps største pengegivere. Nå er han død.