Verden

Over 50 jihadister drept i fransk luftangrep i Mali

Franske myndigheter bekrefter at mer enn 50 jihadister tilknyttet al-Qaida i Mali, er drept i et luftangrep sentralt i det afrikanske landet.

  • NTB-AFP
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Angrepet ble utført fredag nær grensen til Burkina Faso og Niger, der regjeringsstyrker prøver å bekjempe et islamistisk opprør, opplyser den franske forsvarsministeren Florence Parly.

Hun la til at også våpen og utstyr ble konfiskert og at om lag 30 motorsykler ble destruert.

Angrepet ble iverksatt etter at en drone oppdaget en «veldig stor» kolonne med motorsykler i grenseområdet mellom de tre landene, sier Parly.

Fire krigere tilhørende den ytterliggående gruppen ble tatt til fange, og en talsmann for det franske forsvaret sier gruppen var i ferd med å angripe en militærleir i regionen.

Det er om lag 13.000 FN-soldater i Mali som del av den fredsbevarende operasjonen Minusma. Frankrike har på sin side 5.100 soldater i Sahel-regionen.

Den tidligere kolonimakten Frankrike startet i 2013 en militær operasjon for å slå ned væpnede islamistiske grupper nord i Mali, men kampene har spredt seg til sentrale deler av landet og til nabolandene Burkina Faso og Niger. Flere tusen er drept og hundretusenvis har måttet flykte fra hjemmene sine.