Verden

Tre israelere skutt og drept av palestinsk angriper

Tre israelere er skutt og drept av en palestinsk angriper i en bosetning på Vestbredden.

Israelsk sikkerhets- og ambulansepersonell på stedet der tre personer ble skutt og drept tirsdag. Foto: Ammar Awad/ REUTERS / Scanpix

 • NTB

Det israelske helsevesenet bekrefter at tre personer ble drept i angrepet.

Angriperen skal ha brukt både kniv og skytevåpen, som skjedde nær bosetningen Har Hadar utenfor Jerusalem, melder Haaretz.

Etterforskes som terror

Skytingen blir etterforsket som et terrorangrep, opplyser polititalsmann Micky Rosenfeld.

– En terrorist ankom bakveien til inngangen til Har Adar sammen med palestinske arbeidere som var på vei inn i bosetningen. Han dro fram et våpen og åpnet ild mot sikkerhetsstyrkene, heter det i en uttalelse fra politiet.

En fjerde israeler ble såret i angrepet og sendt til sykehus med kritiske skader, opplyser Magen David Adom, som er det israelske motstykket til Røde Kors.

Gjerningsmannen er identifisert som en 37 år gammel palestiner. Han ble skutt og drept av sikkerhetsstyrker på stedet, opplyser polititalskvinne Luba Samri.

En fjerde israeler ble såret i angrepet og sendt til sykehus med kritiske skader, opplyser Magen David Adom, som er det israelske motstykket til Røde Kors.

Hyller og fordømmer

Hamas-bevegelsen som styrer Gazastripen hyller angrepet, skriver Haaretz.

– Terrorangrepet i Jerusalem-området er starten på et nytt kapittel i Al-Quds-intifadaen og viser at alle forsøk på å jødifisere byen ikke vil endre det faktum at Jerusalem er en arabisk og islamsk by, heter det i en uttalelse fra Hamas-talsmann Hazzam Qassam.

Israels president Reuven Rivlin fordømmer angrepet.

– Det grusomme terrorangrepet viser nok en gang den daglige kampen som våre sikkerhetsstyrker står overfor i sin viktige oppgave å beskytte og forsvare israelske borgeres sikkerhet, sier han.

Magen David Adom opplyser at de tre mennene som ble drept var 20-30-årsalderen. Den fjerde som ble skutt og sendt til sykehus med kritiske skader er 32 år gammel.

Hadde arbeidstillatelse

Mannen som er identifisert som angriperen kom fra landsbyen Beit Surik nord på Vestbredden. Han hadde arbeidstillatelse til å jobbe i israelske bosetninger på Vestbredden. Palestinere må gjennom en grundig bakgrunnssjekk av israelsk sikkerhetstjeneste for å få arbeidstillatelse i bosetningene, og derfor er tirsdagens angrep et uvanlig tilfelle, påpeker Haaretz.

Israelske myndigheter argumenterer for at bruk av palestinsk arbeidskraft i Israel og i israelske bosetninger bidrar til å dempe konfliktnivået.

Les mer om

 1. Israel
 2. Israel/Palestina
 3. Terror

Flere artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  Israelske bosettere angriper stadig oftere palestinere

 2. VERDEN
  Publisert:

  Israel bruker palestinske lik som forhandlingskort

 3. VERDEN
  Publisert:

  USA-ambassadør sår på ny tvil om amerikansk Israel-politikk

 4. VERDEN
  Publisert:

  Palestinerne slaktet Trumps fredsplan. Det må de betale for.

 5. VERDEN
  Publisert:

  Israel vil bygge 1257 nye boenheter på Vestbredden. Drømmen om en palestinsk stat blir stadig fjernere.

 6. VERDEN
  Publisert:

  To døde og mange skadet etter palestinske protester over Trumps Jerusalem-utspill