Verden

Thailandsk politi mener samme gjerningsmenn står bak to bombeangrep

Thailandsk politi mistenker flere personer, både utlendinger og thailendere, for å ha stått bak bombeangrep i Bangkok mandag og tirsdag.

Medlemmer av politiets bombegruppe samler bevis ved Taksinbroen i Bangkok etter tirsdagens bombeangrep.
  • Kjetil Hanssen
    Kjetil Hanssen
    Journalist
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Somyot Pumpunmuang, Thailands nasjonale politisjef, sier ifølge Bangkok Post tirsdag kveld at de samme gjerningsmennene står bak mandagens dødbringende bombeangrep ved en hinduistisk helligdom og et mislykket bombeangrep ved en bro i Bangkok tirsdag.

Inspiserte nytt åsted

Somyot ga uttrykk for dette etter å ha inspisert åstedet for tirsdagens angrep. Tidligere på dagen sa en regjeringstalsmann at de ikke hadde holdepunkter for å se bombeaksjonene i sammenheng. Sprengladningen tirsdag ble kastet fra Taksin-broen, som går over Chao Phraya-elven. Bomben landet i en sidekanal ved en fergekai. Et videokamera filmet en søyle av vann som sto til værs da innretningen detonerte.

Samme type bomber

Dykkere undersøkte tirsdag elvebunnen og fant et halvt dusin metallfragmenter etter bomben. Ifølge politiets teknikere var eksplosivene både mandag og tirsdag rørbomber som inneholdt TNT.

Poltiet tror gjerningsmannen forsøkte å kaste tirsdagens bombe ned på en travel gangvei som fører til en brygge, men mislyktes da den traff en stolpe og endte i vannet i stedet.

Les også fire teorier om bombeangrepet:

Les også

Hvem står bak Bangkok-bombene?

Klappjakt på mannen i gul trøye

Thailandsk politi driver nå klappjakt på en mann som mandag ble filmet av overvåkningskameraer på åstedet iført gul skjorte. Ifølge politiet er de helt sikre på at dette er gjerningsmannen bak aksjonen som drepte 20 og såret over 100. De offentliggjorde i går bilder av mannen, som satt på en benk på åstedet og etterlot ryggsekken sin mens han gikk derfra og tittet på telefonen sin.

Dette er mannen Thailandsk politi leter etter.

Politisjef Somyot sier nå at mannen ikke har gjennomført aksjonene på egenhånd, at flere må være involvert og gruppen med gjerningsmenn har bestått av både utlendinger og thailenderne. Det er imidlertid ikke kjent om politiet mener den gulkledde, etterlyste mannen er utlending eller thailender.

Interessert i utenriksstoff? Følg Aftenpostens utenriksredaksjon på Facebook

Les også

  1. Bangkok-politiet: «Mannen i gul T-skjorte er bombemannen»

  2. Minst 22 drept i bombeangrepet i Bangkok

  3. Viser Thailands kuppmakere tre fingre i Hunger Games-protest