Trumps sikkerhet koster New York dyrt

New York vil måtte punge ut med over en million dollar per dag for å beskytte Donald Trump og hans familie.

Her er New York-politiets antiterror-avdeling på plass utenfor Trump Tower på Manhattan.

Beløpet tilsvarer 8,5 millioner norske kroner og savner motstykke i storbyens historie.

Det at Trumps kone Melania og sønnen Barron skal bli boende i Trump Tower på Manhattan når Trump flytter inn i Det hvite hus i januar, betyr at kostnadene vil forbli høye, skriver CNN.

  • Les også:

Melania Trump, presidentens tredje kone, er nok den første førstedamen som har posert naken på en skinnfell i kjærestens privatfly, lenket med håndjern til en stresskoffert: Meet the Trumps

Familien vil bli boende i New York slik at sønnen Barron kan fortsette på privatskolen han går på.

Den amerikanske presidenten har rett på beskyttelse fra lokale politistyrker når han reiser hjem under presidentperioden.

Når Donald Trump flytter inn i Det hvite hus, blir hans kone og sønn værende i New York.

Den høye prislappen skyldes også at Trumps barn og barnebarn, som alle bor i New York, skal beskyttes av sikkerhetstjenesten Secret Service.

Han føyde til at byen vil trenge hjelp til å dekke kostnadene, spesielt for å dekke politiutgiftene.

– Sikkerhet og trygghet er vår høyeste prioritet. Det skylder vi den kommende presidenten, hans familie og hans medarbeidere, sa borgermester Bill de Blasio på en presskonferanse nylig.

Trump holder sikkerheten høyt, men ikke alle angrep er like lette å forutse. Her får han problemer med en hvithodet ørn.

Under et møte i valgkampen stormet Secret Service-agenter scenen og halte kandidaten bort i det som ble oppfattet som en svært dramatisk episode. Etter kort tid var imidlertid Trump tilbake på scenen.