Verden

Politiet har startet terroretterforskning etter angrep i paradegate i Paris

En mann har dødd etter å ha forsøkt å angripe politifolk på Champs-Élysées i Paris, opplyser franske myndigheter. Politiet fant våpen i mannens bil.

Hendelsen mandag ettermiddag etterforskes av påtalemyndighetens antiterrorenhet, melder Reuters. Ingen andre enn den antatte gjerningspersonen kom til skade.
  • NTB
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Føreren ble etter angrepet liggende bevisstløs på bakken, men ingen andre skal være skadd. Innenriksministeren i Frankrike bekreftet like før klokken 17.30 mandag at den antatte gjerningsmannen er død.

Politikilder sier samtidig at det ble funnet en Kalasjnikov-rifle, håndvåpen og gassflasker i mannens bil.

Politiet mistenker angrep

Politiet har i en Twitter-melding bekreftet at de mistenker at det dreier seg om et angrep.

Marigny-teateret, som ligger i nærheten, ble evakuert, ifølge nyhetsbyrået Reuters. I tillegg ble metrostasjonen Champs-Élysées-Clémenceau stengt.

Politiets bombegruppe er på stedet.

Meldingen om politiaksjonen kom like etter klokken 16. Politiet ba samtidig folk om å holde seg unna mens politiaksjonen pågikk, og området ble sperret av.

Stedet ligger like ved presidentpalasset, der president Emmanuel Macron bor.

Eksplosjon inne i bilen

En journalist fra avisen Libération, som var øyenvitne til hendelsen, sier han så en eksplosjon inne i bilen. Politiet trakk mannen ut, mens de brukte brannslukningsapparater for å slukke brannen, skriver BMFTV.

Champs-Élysées er Paris’ mest kjente gate. Triumfbuen og Place de la Concorde er blant de store attraksjonene som ligger langs gaten.

Hendelsen mandag skjer to måneder etter at en politimann ble skutt og drept på Champs-Élysées, en av Paris' største turistattraksjoner.

Frankrike har fortsatt unntakstilstand som følge av flere tidligere terrorangrep.

Les mer om

  1. Paris
  2. Frankrike