Verden

Lastebilbombe rammet hotell for utlendinger i Kabul

Taliban sier de står bak angrepet som rammet et hotell for utlendinger i Afghanistans hovedstad Kabul natt til mandag. Ifølge opprørsgruppen er dødstallet høyt.

Afghanske polititjenestemenn holder vakt etter angrepet i Kabul natt til mandag. Foto: Omar Sobhani / Reuters / NTB scanpix
  • NTB

Vitner sier til BBC at de hørte en kraftig eksplosjon klokken 1.25 natt til mandag lokal tid. Eksplosjonen kunne høres over hele byen.

De første meldingene gikk ut på at det var en eksplosjon i et gasslager, men en sikkerhetskilde sier det var en lastebilbombe som eksploderte ved et hotell for utlendinger. Etter eksplosjonen stormet bevæpnede opprørere bygningen og angrep med granater og skytevåpen.

Les også

Seks dødsdømte ble hengt i Kabul

«Inntrengere»

Det er ikke kjent om noen ble drept eller såret i eksplosjonen, som fant sted i Pul-e-Chakri-området øst i byen, ifølge TV-stasjonen Tolo. Fire angripere skal være involvert, og Taliban har tatt på seg ansvaret for angrepet.

Gruppens talsperson Zabihullah Mujahid hevder i en epost at titalls personer er drept.

Det er ikke kjent om noen personer ble drept eller såret i angrepet. Foto: Omar Sobhani / Reuters / NTB scanpix

Opprørerne hevder at over 100 «amerikanske inntrengere» er drept og såret i angrepet. Taliban er kjent for å overdrive antall drepte og sårede i sine angrep, skriver nyhetsbyrået AFP.

Den lokale TV-stasjonen Tolo siterer en kilde inne i bygningen som sier at alle ansatte og gjester, blant dem elleve utlendinger, er uskadd.

Hotellet skal være det samme som ble angrepet i juli 2013.

Trapper opp

Taliban er i ferd med å trappe opp sin sommeroffensiv etter et kort opphold under fastemåneden ramadan, som ble avsluttet i begynnelsen av juli.

I forrige uke ble over 80 personer drept og 230 såret i et selvmordsangrep mot en demonstrasjon i Kabul.

Les også

Afghanistans president sverger hevn etter selvmordsangrep

Over 10.000 personer var til stede under den fredelige demonstrasjonen, der folk fra hazara-minoriteten protesterte mot plasseringen av en stor kraftlinje. Angrepet er det mest dødelige i hovedstaden siden 2001. IS har tatt på seg ansvaret for selvmordsangrepet, og president Ashraf Ghani har varslet en offensiv mot IS i landet.

Les også

  1. Minst 22 drept og 40 skadet i Taliban-angrep i Afghanistan

  2. Afghanistanutvalg feller nedslående dom

  3. Norges bistand til Afghanistan kan bli kuttet

Les mer om

  1. Kabul