Klimaskeptiker skal lede USAs miljødirektorat

Klimaskeptikeren Scott Pruitt er ifølge kilder valgt til å lede det amerikanske miljødirektoratet. Pruitt har tidligere benektet at global oppvarming er menneskeskapt.

Oklahomas riksadvokat Scott Pruitt skal ha blitt utpekt som sjef for det amerikanske miljødirektoratet i Donald Trumps administrasjon.
  • NTB

Pruitt går fra jobben som riksadvokat i Oklahoma. 48-åringen har lenge vært kritisk til det han kaller miljødirektoratet EPAs «aktivistiske agenda», og han har jobbet tett med olje- og gasselskapene som er en viktig del av Oklahomas økonomi.

Les også

Trump vil avbestille nytt «Air Force One»

Pruitt har lenge vært motstander av avtroppende president Barack Obamas klimapolitikk, skriver New York Times.

Som delstatsriksadvokat i Oklahoma har Pruitt kjempet mot flere miljøtiltak, ifølge Reuters. Han har ved gjentatte anledninger utfordret EPA, deriblant med et pågående søksmål som har som mål å forkaste reguleringen Clean Power Plan, som skal kutte CO2-utslipp fra amerikanske kraftverk.

Reguleringen er sentral i Obamas mål om å sørge for at delstatene reduserer karbonutslippene sine.

Les også

Donald Trumps Taiwan-samtale kan snu opp-ned på forholdet mellom verdens to mektigste land

I et intervju i september sa Pruitt at han anser reguleringen som en form for føderal «tvang og kontroll», og at det burde være opp til delstatene «å selv kunne ta avgjørelser for sitt eget marked».