Verden

Kraftig jordskjelv ved Papua Ny-Guinea

Det har vært et jordskjelv med en magnitude-styrke på 7,9 utenfor kysten av Papua Ny-Guinea, opplyser U.S. Geological Survey.

  • NTB

Det amerikanske jordskjelvsenteret USGS opplyste først at skjelvet ble målt til en styrke på 8, men nedjusterte kort tid etter styrken til 7,9.

Skjelvet fant sted klokken 20.51 lokal tid lørdag kveld, om lag 46 kilometer øst for Taron på øya Latangai i Papua Ny-Guinea.

Tsunamivarsel

Det ble kort tid etter sendt ut tsunamivarsel fra det USA-baserte tsunamivarslingssenteret for Stillehavet (PTWC). Det er fare for tsunami i Papua Ny-Guinea og omkringliggende områder, heter det i varselet.

Senteret opplyste samtidig at det ikke er fare for tsunami på Hawaii.

Skjelvet ble utløst på en dybde 103 kilometer under bakken. Det er relativt dypt. Dype skjelv pleier å forårsake mindre skade enn skjelv som ligger nærmere jordoverflaten.

Foreløpig foreligger det ingen meldinger om ødeleggelser.

Øystaten Papua Ny-Guinea består av en rekke øyer, samt den østlige delen av verdens nest største øy Papua som er delt med Indonesia, like nord for Australias nordligste punkt. Papua Ny-Guinea ligger i den såkalte ildringen, et aktivt vulkan- og jordskjelvbelte som går rundt Stillehavet.

Les mer om

  1. Guinea
  2. Jordskjelv
  3. Stillehavet