Stor streik blant franske flyveledere vil ramme en rekke avganger

Hver tredje flyavgang i Frankrike, og en rekke andre avganger som skal gå i luftrommet over landet, vil bli rammet. Det kan bety at en rekke norske reisende blir berørt.

Trafikken til og fra flyplassen Charles de Gaulle i Paris vil bli påvirket av streiken.

Franske flyvemyndigheter ber nå flyselskap om å innstille fly for å redusere flytrafikken i de fire dagene streiken vil vare, skriver Radio France Internationale.

Det er UNSA, som organiserer flyveledere, som har annonsert streik fra mandag til torsdag til uken.

Bakgrunnen er at flyvelederne føler seg overarbeidet og underbetalt, skriver The Independent.

Vil ramme mange flyvninger

Ifølge RFI vil streiken kunne føre til forsinkelser eller innstillinger på opp mot hvert tredje fly i Frankrike. Dette vil i så fall bety at tusenvis av reisene vil bli strandet.

Samtidig vil streiken påvirke en rekke flyvninger som går over Frankrike. Disse flyene må kjøre en alternativ rute, som igjen vil utfordre kapasiteten i nabolandene til Frankrike, ifølge The Independent.

Både SAS- og Norwegian-flyvninger kan bli rammet.

– Det kan skape uregelmessigheter i vår operasjon hvis franske flyveledere gjennomførerer den planlagte streiken. Streiken er utenfor vår kontroll. Hva som blir konsekvensen er for tidlig å fastslå, men passasjerer som eventuelt blir berørt, vil få beskjed, skriver Daniel Kirschhoff, presseansvarlig i Norwegian, i en epost til Aftenposten.

– Per nå er ingen av våre avganger innstilt på grunn av forventet streik i Frankrike. Vi holder forløpende øye med situasjonen, sier Tonje Sund, pressevakt i SAS.

Oppfordrer reisende å sjekke med flyselskapet

Eurocontrol, som jobber med å koordinere luftrafikktjenestene i Europa, har bedt flere av nabolandene om å åpne opp deler av luftrommet som er stengt for militær flyvning.

Twitter-kontoen til de to flyplassene i Paris, Charles de Gaulle og Orly, oppfordrer reisende å sjekke med sitt flyselskap om deres reiser blir rammet.