Stor politijakt etter dobbeltdrap i Stockholm – gjengleder drept

Fem drap som har skjedd de siste dagene, knyttes til gjengopprør i Stockholm. I natt ble en gjengleder og en annen skutt på kloss hold sittende i en bil.

De to skal ha blitt skutt sittende i bilen med frontlykter på. Ruten ved passasjersetet skal ha blitt knust av minst ett av skuddene.

Dobbeltdrapet skjedde på en parkeringsplass nær en grunnskole i Kista nordvest i Stockholm.

Dene ene av de to er har en lederrolle i gjengen Lejonen, skriver Expressen. Han er ifølge avisen 25 år og skal ha et omfattende kriminelt rulleblad. Lejonen er blant annet kjent for narkotikarelatert kriminalitet, ifølge den svenske avisen.

I området der drapet skjedde, har flere blitt drept den siste tiden. Fem drap på få dager knyttes til gjengmiljøet, opplyser Stockholm-politiet på en pressekonferanse torsdag formiddag.

– Vi har hatt et stort antall grove forbrytelser og skyteepisoder i Stockholm den siste tiden. Naturligvis er det alarmerende og svært alvorlig, sier regionpolitisjef Ulf Johansson.

Storstilt politijakt

Nå frykter politiet i Stockholm flere voldshandlinger i den svenske hovedstaden. Gjerningspersonen(e) etter nattens dobbeltdrap er ikke pågrepet. Det har blant annet blitt jaktet med politihelikopter.

En person skal ha blitt sett forlate åstedet i en sølvfarget bil, kjørende i høy hastighet. Politiet tror denne bilen var involvert i en kollisjon, som skjedde kort tid etter skytingen.

Ifølge Aftonbladet skal også politiet ha fått opplyst at gjerningspersonen rømte åstedet med en annen person.

– Vi har fått ulike opplysninger, for eksempel at en eller flere har løpt fra stedet og dratt med ulike biler. Vi vil ikke gå ut med et fullstendig bilde av situasjonen, fordi det kan påvirke vitneforklaringer, sier Skagerlind til avisen.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 22.06 onsdag kveld.

Politiet fraktet ofrene til sykehus

Aftonbladet skriver at det ble hørt fire skudd og at den ene ble skutt på kloss hold.

De to ofrene skal ha blitt funnet av en som lastet varer i bilen sin.

Etter at politiet kom til åstedet skal de selv ha kjørt de to mennene til sykehus. Livet deres sto ikke til å redde, opplyste politiet klokken 4.15 natt til torsdag.

Det var natt til torsdag teknikere på åstedet, og politiet har innledet drapsetterforskning.

Store politistyrker har jaktet gjerningspersonen(e) etter dobbeltdrapet i Stockholm.

De slo full alarm etter å ha kommet til åstedet. Det har gjennom natten blitt innkalt masse ekstra mannskaper på jobb.

Politiet har natt til torsdag blant annet gått dør til dør i boligområdet ved skolen der drapet ble begått.

Naboer opprørt

Naboer er opprørt etter hendelsen.

– Det oppleves som veldig vanskelig at det skjedde her. Det er blitt verre i dette området de siste årene. Det er blitt mer urolig. Dette er et område hvor det er lett å gjemme seg, sier en kvinne til Aftonbladet.

En annen mann forteller at åstedet er rett ved der det på dagtid normalt foregår lek.

– Jeg bor her med mine barn, og de leker normalt der, sier han og peker på en lekeplass rett ved åstedet.