Over 100 skal være drept i ny massakre i Etiopia

Et stort antall mennesker er drept i en massakre i en landsby vest i Etiopia, ifølge landets menneskerettighetskommisjon og øyenvitner BBC har snakket med.

  • NTB-AP-AFP

Massakren skal ha funnet sted i Metekel i Benishangul-Gumuz regionen onsdag. Dagen før besøkte statsminister Abiy Ahmed området og krevde at skyldige i tidligere overgrep ble stilt til ansvar.

Den etiopiske menneskerettskommisjonen (EHRC), som står regjeringen nær, opplyser at «over 100 mennesker er drept i branner og skyting forårsaket av væpnede menn».

Ifølge kommisjonen foreligger det grusomme bildebeviser fra angrepet. Det skal ha startet før daggry mens innbyggerne fortsatt sov, og det skal ha fortsatt til utpå ettermiddagen.

Skutt og knivstukket

Ifølge lederen for partiet Amharas nasjonalbevegelse, Belete Molla, er over 200 personer drept i massakren. Mange innbyggere i området skal fortsatt være omringet og trues av væpnede menn.

Øyenvitner BBC har snakket med opplyser at minst 90 mennesker er drept. En sykepleier på en lokal klinikk forteller at de har mottatt 30 sårede, flere av dem i kritisk tilstand.

Noen av ofrene har skuddskader, mens andre er knivstukket, ifølge sykepleieren.

Milits

En talsmann for myndighetene i regionen, Beyene Melese, bekrefter at det har funnet sted en massakre.

– Det eksakte antallet som er drept, er ennå ikke fastslått, men det kommer informasjon om at det er svært høyt, sier han til BBC.

Det er ikke fastslått hvem som står bak angrepet mot landsbyen, men ifølge Belete er det medlemmer av Gumuz-militsen.

Det styrende partiet i regionen, Benishangul-Gumuz' velstandsparti, sier «væpnede banditter» står bak «denne forferdelige forbrytelsen».