Verden

Hellas ruster opp militært midt i strid med Tyrkia

Greske myndigheter kunngjør omfattende militær opprustning og nye våpenkjøp samtidig som landet er midt i en betent konflikt med Tyrkia.

Den greske statsministeren Kyriakos Mitsotakis kunngjorde lørdag planer om omfattende våpenkjøp og utvidelse av landets militære styrker. Foto: AP / NTB scanpix

  • NTB-AFP

Den greske statsministeren Kyriakos Mitsotakis offentliggjorde lørdag planer om det han omtaler som et solid program for kjøp av våpen.

Mitsotakis opplyste at Hellas skal kjøpe 18 franskproduserte Rafale-kampfly samt flere fregatter og helikoptre.

I tillegg skal det greske militæret utvides med ytterligere 15.000 soldater, og myndighetene vil også øke ressursene til den nasjonale forsvarsindustrien.

Kunngjøringen kommer samtidig som spenningen mellom Hellas og erkerivalen Tyrkia øker. Striden mellom de to Nato-landene handler om hvem som har rettighetene til å utvinne naturgass i det østlige Middelhavet etter at det er funnet store naturgassressurser utenfor Kypros og Kreta.

Letevirksomheten har ført til økt spenning mellom Tyrkia på den ene siden og Hellas og Kypros på den andre. Greske og tyrkiske krigsskip har fulgt hverandre tett i Middelhavet i flere uker.