Pakkebombe sendt til Angela Merkel

Inneholdt sprengstoff. Den norske ambassaden i Athen er også evakuert.

Har du tips om denne saken? Send en email eller ring Aftenposten.no på 02286. Du kan også sende SMS/MMS til 2286.

I dag ble også en mistenkelig pakke oppdaget på kansler Angela Merkel i Tysklands kontor. Bomben inneholdt sprengstoff, melder NTB.

Ifølge regjeringens talsmann Steffen Seibert ble pakken funnet under en rutinekontroll av innkommende post. Pakken ankom til statsministerens kontor rundt klokka 13 tirsdag, og finansdepartementet i Hellas var oppgitt som avsender. Politiet undersøker nå pakken, og ingen er kommet til skade.

Angela Merkel var ikke selv til stede da den mistenkelige pakken ble oppdaget. Hun er for tiden på besøk i Belgia.

Pakkene inneholdt krutt, melder Bild.de. Sikkerhetskilder sier til Berliner Morgenpost at pakken inneholder en eksplosiv mekanisme.

Venstreekstreme

Pakken skal ha blitt levert av selskapet UPS, skriver Der Spiegel.

Politiet i Hellas mistenker at venstreradikale ekstremister står bak en omfattende bombekampanje, som nå også synes å ha rammet den tyske kansleren.

— Det er lang tradisjon med voldelige, venstreradikale grupper i Hellas. Det er ikke urimelig å tro at de aksjonene vi ser nå, kommer som følge av de politiske opptøyene og protestene mot regjeringens økonomiske politikk tidligere i år, sier samfunnsøkonom og Hellas-ekspert Aristidis Kaloudis til NTB.

Eksploderte

Gresk politi har funnet en rekke pakkebomber adressert til ambassader i Athen både mandag og tirsdag.

Tirsdag eksploderte to pakkebomber på den russiske ambassaden og den sveitsiske ambassaden i Athen. Tre andre pakkebomber ble oppdaget og destruert.

Dagen før ble ytterligere fire pakkebomber oppdaget og destruert i Hellas, én av dem adressert til Frankrikes president Nicolas Sarkozy.

Evakuert

Norges ambassade i Athen ble også for en kort tid evakuert tirsdag som følge av et mistenkelig brev til et konsulat i samme bygning, melder NRK.

– Det var levert inn en konvolutt som kunne være mistenkelig, til Aserbajdsjans konsulat, som holder til i samme bygningen. Det var en rolig evakuering, og etter rundt et kvarter så fikk vi grønt lys for å vende tilbake til bygningen, sier ambassadør Sverre Stub til NRK.

Også Portugals ambassade ligger i bygningen.

Saken blir oppdatert .