Tyrkiske offiserer for retten i Hellas

Åtte tyrkiske offiserer, som flyktet til Hellas da militærkuppet i hjemlandet slo feil, måtte torsdag møte for en gresk domstol, tiltalt for å ha tatt seg ulovlig inn i landet.

De åtte tyrkiske offiserene som flyktet i helikopter til Hellas etter at militærkuppet i hjemlandet slo feil, ble torsdag stilt for en gresk domstol, tiltalt for å ha tatt seg ulovlig inn i landet.

De tyrkiske offiserene flyktet i helikopter til den greske byen Alexandroupoli lørdag. Torsdag ble de ført inn i en rettssal i byen, iført håndjern og med tildekkede ansikter.

Les også

Tyrkia erklærer unntakstilstand i tre måneder etter kuppforsøket

Dersom de åtte offiserene blir funnet skyldig etter tiltalen, risikerer de opptil fem års fengsel i Hellas. Dom er ventet i løpet av torsdagen.

Tyrkiske myndigheter krever de åtte utlevert og lover på gi dem en rettferdig behandling i hjemlandet, noe forsvarne deres ikke fester lit til at de vil få. For å hindre utlevering har de åtte nå søkt politisk asyl i Hellas.

Tyrkias ambassadør i Hellas, Kerim Uras, sier at det kan få følger for forholdet mellom de to NATO-allierte landene dersom begjæringen om utlevering ikke blir tatt til følge.

Les også

Tyrkia har drevet lengre vekk fra EU - kuppforsøket kan dytte dem helt ut

– Jeg håper at vi raskt kan gå gjennom denne rettsprosessen slik at disse terrorist-elementene kan returneres til Tyrkia og bli stilt til ansvar, sier Uras.