Verden

Kilde til AP: Tyrkia skal gjennomsøke Saudi-Arabias konsulat i dag

Tyrkiske etterforskere startet mandag kveld søk i det saudiarabiske konsulatet i Istanbul som ledd i etterforskningen av Jamal Khashoggis forsvinning.

Tyrkisk politi ankom mandag kveld det saudiarabiske konsulatet i Istanbul. Foto: AP / NTB scanpix
 • og NTB
Etterforskere startet mandag kveld søk i det saudiarabiske konsulatet i Istanbul, på jakt etter spor etter den forsvunne journalisten Jamal Khashoggi. Foto: AP / NTB scanpix
Jamal Khashoggi har vært savnet siden han gikk i Saudi-Arabias konsulat i Istanbul 2. oktober. Foto: Hasan Jamali / AP / NTB scanpix

En gruppe etterforskere ankom konsulatet mandag kveld. De gikk forbi journalistene som sto utenfor, uten å si noe. Det er uklart hvordan etterforskningsteamet er satt sammen, men ifølge CNN Turk dreier det seg ikke bare om tyrkiske granskere, men også etterforskere fra Saudi-Arabia.

Inne på konsulatet er det spesielt DNA-spor de skal lete etter. Den nærliggende konsulens residens skal også gjennomsøkes, melder fjernsynskanalen, med henvisning til opplysninger fra utenriksdepartementet i Ankara.

Søndag diskuterte Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og Saudi-Arabias konge Salman forsvinningen for første gang. Diskusjonen skal blant annet ha omhandlet spørsmålet om å opprette en felles arbeidsgruppe for å utrede omstendighetene rundt forsvinningen.

Den saudiarabiske journalisten og dissidenten Jamal Khashoggi har vært savnet siden han gikk inn på konsulatet 2. oktober for å ordne noen dokumenter.

Khashoggi har skrevet kommentarartikler i Washington Post med kritikk av Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman. Han har bodd i selvvalgt eksil i USA siden i fjor, men har tidligere jobbet som journalist i hjemlandet og som rådgiver for saudiarabiske myndigheter.

Tyrkiske myndigheter mener han ble torturert og drept inne på konsulatet, noe Saudi-Arabia benekter.

 1. Les også

  Tyrkisk avis hevder Khashoggi gjorde lydopptak da han ble drept

 2. Les også

  Saudi-Arabias innenriksminister benekter ordre om å drepe Khashoggi

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KULTUR
  Publisert:

  «House of the dragon»: Storslagen forløper til «Game of Thrones»

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5