Verden

Kilde: G7 vil motsette seg Russlands «ondskapsfulle oppførsel»

G7-landene er enige om å motsette seg Russlands atferd, som de mener truer freden og sikkerheten, ifølge en kilde i den amerikanske regjeringen.

G7-landenes utenriksministre. Fra venstre Japans Taro Kono, Storbritannias Boris Johnson, Frankrikes Jean-Yves Le Drian, Canadas Chrystia Freeland, USAs John Sullivan, Tysklands Heiko Maas og Italias Angelino Alfano. Til høyre er også EUs utenriksminister Federica Mogherini.
  • NTB
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

– Det er enighet i G7 om å motsette seg Russlands ondskapsfulle oppførsel, sier en høytstående tjenestemann i det amerikanske utenriksdepartementet etter toppmøtet i Toronto i Canada søndag.

Det blir videre understreket at landene er åpne for dialog med russerne, men at landet også holdes ansvarlig for «dets forsøk på å destabilisere nasjoner».

G7-landene består av Tyskland, Frankrike, Storbritannia, Italia, USA, Canada og Japan. Landenes utenriksministre deltar i disse dager i toppmøter i Toronto for å diskutere globale freds- og sikkerhetsutfordringer.

Mandag innleder Frankrikes president Emmanuel Macron et tre dager langt møte i USA hos president Donald Trump. Søndag sa han i et intervju med Fox News at Vesten må stå imot Russlands angrep på vestlige demokratier.

– Putin er sterk og klok, men ikke vær naiv. Han er besatt av å blande seg inn i våre demokratier, sa Macron ifølge nyhetsbyrået AFP.

Les mer om

  1. USA
  2. Russland
  3. Canada