Verden

Trump har signert skattereformen

President Donald Trump signerte fredag USAs nye skattelov, som innebærer skattekutt for 1.200 milliarder kroner over en tiårsperiode.

President Donald Trump snakker til journalister før han signerer den nye skatteloven. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix

Trump underskrev loven i Det ovale kontor i Det hvite hus rett før han skulle på juleferie til sitt eget landsted Mar-a-Lago i Florida.

– Jeg så på nyhetene i morges, og alle sa: Vil han holde løftet sitt, vil han signere den før jul? Og jeg ringte til de nedenunder og sa: Gjør den klar, vi må signere den nå, sa Trump til journalister under seansen.

Han har tidligere uttalt at han ville vente med signeringen til etter nyttår, men fredag endret han mening.

Trump har omtalt skattereformen, som er USAs største siden 1986, som en julegave til det amerikanske folk. Den innebærer store kutt i bedriftskatten, større skattefradrag for familier og personlige skattytere, samt mulighet for å arve langt mer uten å betale arveavgift.

Trump har skrytt av at reformen innebærer de største skattekuttene i amerikansk historie, men dette stemmer ikke, ifølge amerikanske medier.

Reformen markerer den første store seieren for Republikanerne i Kongressen etter at Trump ble president.

Trump varslet fredag morgen at han også ville signere et vedtak om å bruke 4 milliarder dollar på et amerikansk rakettskjold.

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Skatteseier for Trump

 2. VERDEN

  Senatet vedtok historisk skattereform i USA

 3. VERDEN

  Trumps skattereform stoppet av hans egne

 4. VERDEN

  Trump nærmer seg skattetriumf

 5. VERDEN

  Demokratene krever utsettelse av avstemning om skattereform på grunn av regelbrudd

 6. VERDEN

  Trumps skattereform vil endre USA. Til og med isbjørner i Alaska blir berørt.