Verden

To døde i tyfon i Japan

Minst to døde og 100 er skadet etter at Japan ble rammet av en kraftig tyfon.

Et lasteskip ble blast på land ved Kawasaki i Japan Foto: KYODO/REUTERS

  • og NTB

I tillegg er minst en person savnet etter at Trami rammet det japanske fastlandet søndag kveld.

Rundt 36.000 personer har søkt ly i evakueringssentre som følge av tyfonen som søndag målte vindhastigheter på 35–50 meter per sekund, ifølge landets meteorologiske institutt.

230 fly kansellert mandag

Trami lammet transportsystemet i landet. De berømte hurtigtogene står stille, og søndag var mer enn 1.300 fly kansellert. Så langt ser det ut til at 230 fly vil bli kansellert mandag.

Det ventes at tyfonen svekker seg utover uka, men mandag vil den føre til ekstremvær. Det er ventet at stormen kan føre til 11 meter høye bølger utenfor kysten av Tokyo.

På landsbasis har 1,5 millioner mennesker blitt oppfordret til å evakuere eller holde seg innendørs.

Flere ekstremvær

Trami er det siste i en serie tilfeller av ekstremvær i Japan den siste tiden. Tyfoner, flom, jordskjelv og hetebølger har kostet mange liv og forårsaket store materielle skader.

I juli ble Japan rammet av rekordkraftig regnvær og jordskred, og senere samme måned opplevde landet en av sine varmeste somre noensinne. Flere hundre mistet livet.

Tidligere i september ble landets vestlige del hardt rammet av tyfonen Jebi. Det var den kraftigste som har rammet landet på et kvart tiår, og minst elleve personer mistet livet.

Senere mistet 40 mennesker livet etter at et jordskjelv målt til styrke 6,6 utløste flere jordskred på den nordlige øya Hokkaido.

Les mer om

  1. Ekstremvær
  2. Japan