Verden

To personer løslatt i dronesak

En mann og en kvinne som var mistenkt for å ha sendt opp droner rundt Gatwick-flyplassen ved London, er løslatt uten siktelse, melder politiet

Et fly lander på Gatwick fredag etter at normal virksomhet ble gjenopptatt. Flyplassen var stengt i lange perioder denne uka fordi noen sendte opp droner i nærheten. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix

  • og NTB

– Begge to har samarbeidet fullt ut med politiet, og jeg er trygg på at de ikke lenger er mistenkt i forbindelse med droneepisodene ved Gatwick, sier polititalsmann Jason Tingley i en pressemelding.

Den 47 år gamle mannen og 54 år gamle kvinnen ble pågrepet fredag kveld i Crawley, som ligger i nærheten av flyplassen, mistenkt for ulovlig bruk av droner.

Ekteparet ble navngitt med bilder i britiske medier og hengt ut som sabotører da de ble pågrepet.

Ingen nye mistenkte i saken

Tingley sier at etterforskningen fortsetter, og han ber publikum komme med alle opplysninger de måtte ha.

Sky News melder at flyplassen har utlovet en belønning på 50.000 pund for tips som fører til at de ansvarlige for droneepisodene blir tatt.

Droner ble tidligere denne uken observert 50 ganger i luften rundt Gatwick, noe som førte til at flyplassen ble stengt i lange perioder. Rundt 1.000 flyvninger ble innstilt, og titusener av passasjerer fikk sine planer for juleferien forstyrret.

Ingen droner er observert siden fredag, og flyplassen, som er Storbritannias nest travleste, opererer nå som normalt.

  1. Les også

    Gatwick planlegger full drift igjen etter dronepågripelser

  2. Les også

    Gatwick-flyplassen åpnes igjen – politiet vet ikke hvem som styrte dronene

  3. Les også

    Gatwick flyplass fortsatt stengt, politiet jakter droner