Verden

Trumps topp 5 Twitter-temaer

Nettstedet Politico har lest hver eneste tweet Donald Trump har lagt ut siden han annonserte presidentkandidaturet. Her er analysen.

tabdcb7c.jpg

 • Stine Barstad

Eiendomsmogulen Donald Trump har ikke ligget på latsiden på sosiale medier siden han annonserte at han stilte som presidentkandidat for Republikanerne i juni.

Trump, som lenge før han annonserte sitt kandidatur har vært verdenskjent for sine ofte grovt fornærmede twittermeldinger, har over 5,5 millioner følgere på Twitter.

Siden han i juni annonserte sitt kandidatur med denne tweeten har han lagt ut 3249 meldinger på nettstedet. Politico.com har gått gjennom alle, og funnet ut at han har twitret:

 • 330 ganger om meningsmålinger
 • 97 ganger om motkandidaten Jeb Bush
 • 80 ganger om hvor mange tilhengere han trekker
 • 66 ganger om Fox News-ankeret Megyn Kellly
 • 65 ganger om Hillary Clinton
 • Trump har overrasket alle med å havne i teten i racet om å bli republikanernes presidentkandidat.I denne podkasten fra Aftenposten Verden forteller USA-korrespondent Kristoffer Rønneberg hvordan det er å oppleve Trumps valgkamp på nært hold.

Han er også raus med følgerne sine. Hele 1778 ganger har han retwitret meldinger fra dem som følger ham. Og han har skrytt av hvor gode seertall han trekker på TV i 45 meldinger.

Ifølge Politico sparer Trump millioner på TV-markedsføring ved å benytte seg av sosiale medier. Han passer ofte på å minne sine følgere på sosiale medier om hvor mye penger motstanderne bruker på sine kampanjer. Selv er han 35 millioner dollar under budsjett, ifølge ham selv.

Analysen konkluderte for øvrig med at Trumps twitterfeed er en kampanjelærebok for hvordan man behersker nett-publikumet, til tross for hans rykte som en noe løs kanon på nett.

— Kanskje mest overraskende er det at Trump ofte twitrer som en helt normal politiker, skriver avisen.

Konspirasjonsteoretikere mener Clinton og Trump er medsammensvorne. Hvorfor kan du lese om her.

Flere republikanske politikere har signalisert at de heller vil stemme på Hillary Clintondersom Trump blir Republikanernes presidentkandidat.

Vil du lese flere artikler fra Aftenpostens utenriksredaksjon? Følg oss på Facebook.

Kan Donald Trump bli USAs neste president? Aftenpostens korrespondent oppsummerer det politiske året i USA i podkasten Aftenposten Verden.Du kan lytte til den i spilleren under eller påSoundCloud, iItuneseller fra vårRSS-strøm.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Clinton tvitret til Trump: Slett kontoen din!

 2. VERDEN

  Sanders og Trump vil møtes til duell

 3. VERDEN

  Trump hevder at minst 2,2 millioner stemmer ved valget var «ulovlige»

 4. VERDEN

  Trump kommer med egen presidentordre om sosiale medier

 5. VERDEN

  Twitter-opprør mot Trumps knebling av statlige informasjonskanaler

 6. KULTUR

  Føler de blir sensurert. Republikanere flytter til «eget» sosialt medium.