Skogbranner i Algerie har krevd minst 69 liv

Brannmannskaper, soldater og frivillige kjemper mot omfattende skogbranner i det nordlige Algerie, der flammene har krevd minst 69 menneskeliv.

En fortvilet mann betrakter en skogbrann ved landsbyen Larbaa Nath Irathen i Tizi Ouzou i Algerie.
  • NTB

Soldater er satt inn for støtte opp om brannmannskapene. De har strukket kapasiteten til det ytterste i kampen mot flammene fra minst 50 branner som brøt ut tirsdag, melder statlige medier. Blant de døde er 28 soldater.

Algeries president Abdelmadjid Tebboune har erklært tre dagers landesorg fra torsdag.

Videoer og bilder av innesperrede beboere, livredde husdyr og tidligere skogkledde fjellsider som nå bare er dekket av svartsvidde trestubber, florerer i sosiale medier.

Kraftige vindkast bidrar til at brannene sprer seg i det knusktørre landskapet som er et resultat av en hetebølge i hele middelhavsregionen den siste tiden.

Mange branner i 17 provinser var fortsatt aktive onsdag, de fleste av dem i Tizi Ouzou-distriktet øst for hovedstaden Alger.

Myndighetene har mistanke om at flere av brannene er påsatt. Flere personer er pågrepet, men det er ikke kjent hvem de er eller hva som kan ha vært motivet.

Meteorologene har varslet at hetebølgen i Nord-Afrika vil vedvare ut uka, med temperaturer på opptil 46 grader i Algerie.

I nabolandet Tunisia ble det satt ny varmerekord i hovedstaden Tunis med 49 grader tirsdag. Her er det rapportert om 15 branner nord og nordvest i landet, men ingen dødsofre.

Skogbranner herjet blant annet i landsbyen Larbaa Nath Irathen i den fjellrike regionen Kabyle region, rundt ti mil øst for hovedstaden Alger onsdag.