Politiet: To kvinner døde etter angrep på Malmö-skole

To kvinnelige lærere er døde etter at de ble utsatt for vold på en skole i Malmö, opplyser politiet. En 18-årig elev er pågrepet, mistenkt for drapene.

Politi og ambulansepersonell var raskt på plass ved skolen i Malmö. To kvinner ble drept.

De to kvinnene er i 50-årsalderen, ifølge politiets siste oppdatering. Begge jobbet ved Malmö Latinskola, der angrepet skjedde ved 17-tiden mandag.

– Det er med stor sorg vi kan konstatere at to personer mistet livet i denne forferdelige hendelsen, og våre tanker går til deres pårørende og venner, sier leder Petra Stenkula i Malmö politidistrikt i en pressemelding.

En 18 år gammel elev er pågrepet, mistenkt for å ha drept dem med øks og kniv. Han skal selv ha ringt nødnummeret etter angrepet, skriver Aftonbladet.

– Jeg sitter i tredje etasje, og jeg har lagt fra meg våpnene, og jeg har drept to personer, skal han ha sagt, ifølge opplysninger gitt til avisen.

En kilde knyttet til skolen opplyser til Aftonbladet at 18-åringen skal ha oppført seg underlig gjennom hele vinteren. Man har vært redd for at noe skulle skje.

To kvinner i 50-årsalderen, som jobbet ved Malmö Latinskola, ble drept i et angrep utført av en elev ved skolen, opplyser politiet.

– Bevæpnet politi

Politiet ble varslet om hendelsen klokken 17.12 mandag ettermiddag. Like etter rykket et stort antall politifolk og flere ambulanser ut til skolen.

Flere elever som hadde samlet seg utenfor skolen, ble bedt om å gå hjem, mens andre ble sittende i klasserommene mens politiet undersøkte skolelokalene.

– Vi var der tidlig og fikk pågrepet gjerningsmannen. Nå venter et stort arbeid for å kunne forstå hva som har skjedd og det underliggende motivet for denne forferdelige hendelsen, sier Åsa Nilsson, leder av lokalpolitiområde Malmö nord.

To kvinner er døde etter at de ble utsatt for vold på en skole i Malmö, opplyser politiet. En 18-årig elev er pågrepet, mistenkt for drapene.

Rolig skole

Politiet opplyser at det var om lag 50 personer i skolens lokaler under hendelsen. Den videregående skolen har i alt 1100 elever.

En lærer som jobber ved skolen, sier til nyhetsbyrået TT at det er flere grunner til at mange elever var på skolen til tross for at klokken var 17. Blant annet skal det ha pågått øvelser til skolerevyen.

– Jeg er i sjokk. Det er en ekstremt rolig skole, og det er vanligvis ikke noe bråk, sier læreren.

Kommer til å avhøre et stort antall personer

På en pressekonferanse tirsdag sier politisjefen i Malmö at de kommer til å avhøre et stort antall personer i dagene fremover. De kan ikke si noe mer om motivet til gjerningspersonen.

Dette er det tredje skoleangrepet i Skåne. Kommunen skal jobbe sammen med skolene fremover, for å trygge elever og ansatte.