Harde kamper om by i Jemen

Rundt 200 soldater skal være drept i kamper om den strategisk viktige byen Marib i Jemen. Det opplyser militære kilder og helsepersonell.

Generalmajor Nasser al-Zubiani ledet de saudistøttede styrkene som kontrollerer byen Marib nord i Jemen. Han ble drept i kamp mot houthi-opprørere 13. desember.
  • NTB-AFP

125 soldater fra houthi-militsen er drept i flyangrep fra den saudiarabiske koalisjonen og i kamp mot regjeringsvennlig milits i provinsene Shabwah og Al-Bayda, som grenser til byen Marib. Det opplyser helsepersonell i området.

Marib regnes som en strategisk viktig by.

Gigantbrigaden, en milits som støttes av Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater, har også mistet 70 soldater det siste døgnet. Det opplyser kilder i Jemens regjering.

Støtte fra vestlige land

Houthi-bevegelsen tok kontroll over Sana høsten 2014, etter flere år med kaotiske tilstander i landet.

Noen måneder senere gikk Saudi-Arabia til krig mot dem, sammen med De forente arabiske emirater og flere andre land i regionen.

Med støtte fra vestlige land som Storbritannia og USA, har koalisjonen siden gjennomført mer enn 24.000 flyangrep og lagt store deler av Jemens infrastruktur i grus.

Siste skanse

I september innledet houthiene en offensiv for å ta provinshovedstaden Marib, regjeringsstyrkenes siste skanse nord i landet.

Saudi-Arabia har svart på offensiven ved å trappe opp flyangrepene.

Den syv år lange krigen har hittil krevd 377.000 menneskeliv, anslo FNs utviklingsfond (UNDP) i en rapport i november.