Verden
Det har vært voldsomme protester og sammenstøt mellom demonstranter og politi i Hongkong helt siden i sommer.

Krig, brann, jubel, protester. Bildene som forteller historiene fra 2019.

Verdens største nyhetsbyråer har vært der det skjer. Reuters og Associated Press har plukket ut noen av sin beste bilder .

  • Gunnar Kagge
    Gunnar Kagge
    Journalist

Krig, brann, terror. Men også kongelige fødsler, sportsjubel og en ny form for klimaaktivisme. Se bildene her.

Januar: Den nederlandske designeren Iris van Herpen viste frem sine kreasjoner i Paris.
Januar: Peru Dakar Rally går av stabelen, her på distansen mellom Pisco og San Juan de Marcona i Peru.
Januar: Evakuering av hotellet Dusit i Kenyas hovedstad Nairobi etter terrorangrepet på kontor- og hotellkomplekset som kostet over 20 mennesker livet.
Februar: 12 år gamle Fatima Ibrahim Hadi i det nordvestlige Jemen. Barn er største ofrene i den blodige krigen som har vart i snart fem år. Denne underernærte jenta veier bare 10 kilo.
Februar: Donald Trump får applaus fra leder i Representantenes hus Nancy Pelosi, mens han holder sin tale om rikets tilstand.
Februar: Adi Kazav og Lied Adi Hagbi er medlemmer i Israels havfrueforening.
Februar: Publikum følger en cricket-match på arena Sammy Cricket Ground in Gros Islet, St. Lucia.
Mars: Innbyggere i landsbyen Nhamatanda i Mozambique får mat fra Sør-Afrikas forsvar etter den voldsomme syklonen Idai.
Mars: New Zealands statsminister Jacinda Ardern deltar på fredagsbønnen i Al-Noor moskeen i Christchurch, etter terrorangrepene mot moskeer i mars i år. 51 mennesker mistet livet da en høyreekstrem australier gikk til angrep.
Mars: En slektning av dem som omkom da Etiopian Airlines-flyet styrtet, sørger på åstedet for flykatastrofen. 157 mennesker døde. Norske Karoline Aadland av en av dem.
Mars: En gutt venter på hjelp sammen med moren sin, etter at de har forlatt byen Baghouz i Syria. Baghouz var siste skanse for terrorgruppen IS og falt i mars.
April: Golfspilleren Tiger Woods jubler etter at han vant Masters-tittelen på Augusta National Golf Club i Georgia.
April: 15. april ble pariserne sjokkerte tilskuere til at nasjonalhelligdommen Notre Dame i Paris begynte å brenne. Brannen startet i taket, og folk som sto langs Seinen var vitne til at det kjente spiret falt ned. Men kirken brant ikke helt ned, og det er bevilget store midler til å bygge den opp igjen.
6. mai ble Archie Harrisson Mountbatten-Windsor født, sønn av prins Harry og kona Meghan. Dette bildet er tatt på en av guttens første utenlandsturer, nemlig til Sør-Afrika.
April: Etter å ha forskanset seg i Equadors ambassade i London i syv år, ble Julian Assange i Wikileaks pågrepet og fengslet. Her ankommer han retten i Westminster etter at han ble arrestert i London.
Mai: USAs president Donald Trump mottar hyllest etter å ha talt til et valgkampstevne i Pennsylvania.
Juni: Dronning Elizabeth II og USAs president Donald Trump under Trumps statsbesøk i London i sommer.
Juni: Liverpools spillere feirer seieren over Tottenham i Champions League.
Juni: USAs president Donald Trump møtte Nord- Koreas diktator Kim Jong Un i den demilitariserte sonen mellom Nord- og Sør-Korea etter det som fremsto som en spontan invitasjon til et treff.
Juli: San Fermin-festivalen i Pamplona.
Juli: Da Theresa May ga seg som statsminister, meldte Boris Johnson seg på konkurransen om å bli ny leder i Det konservative partiet og dro på valgkampturné. Den gikk han seierende ut av, og fikk i desember rent flertall i Underhuset etter en kaotisk brexit-høst.
Juli: Greta Thunberg, som ble årets navn i Time, overvar spørretimen i det franske parlamentet.
Juli: Serena Williams i kvartfinalen i Wimbledon.
August: Melania Trump hilser på Canadas statsminister Justin Trudeau under G7-toppmøtet i Biarritz i Frankrike i slutten av august.
August: Brannfolk kjemper mot en av mange skogbranner som har herjet California i år. Overtidsbruken til brannfolkene har økt med 65 prosent det siste tiåret, et tegn på omfanget av problemet.
September: Orangutanger på Salat Island i Indonesia. De venter på å slippe ut i naturen, etter å ha blitt reddet av Borneo Orangutan Survival Foundation (BOSF).
Oktober: Opprørspoliti slår ned på demonstranter som demonstrerer mot dommen etter folkeavstemningen om catalansk uavhengighet.
September: En frosk etter regnvær i Lalitpur i Nepal.
September: Tilhengere av Venezuelas president Nicolas Maduro bruker et bilde av uavhengighetshelten Simon Bolivar for å vise sin støtte.
Oktober: En demonstrant i Kashmir etter at Indias regjering satte til side provinsens spesielle juridiske status.
November: Demonstranter i Bagdad antente flere branner, mens regjeringsstyrker skjøt med skarpt og brukte tåregass. Det har vært voldsomme protestert mot regjeringen de siste ukene.
November: En oversvømt Markusplassen i Venezia. Bildet er tatt tre dager etter at byen opplevde sin verste flom på 50 år.
Juli: Verdensmesterskapet i svømming. Bildet viser Kate Shortman og Isabelle Thorpe fra Storbritannia.
Desember: Andy Ruiz Jr. i kamp med Anthony Joshua om verdensmestertittelen i tungvekt.

Les mer om

  1. Årets beste