Det har vært voldsomme protester og sammenstøt mellom demonstranter og politi i Hongkong helt siden i sommer.
Verden

Krig, brann, jubel, protester. Bildene som forteller historiene fra 2019.

Verdens største nyhetsbyråer har vært der det skjer. Reuters og Associated Press har plukket ut noen av sin beste bilder .

 • Gunnar Kagge
  Gunnar Kagge
  Journalist

Krig, brann, terror. Men også kongelige fødsler, sportsjubel og en ny form for klimaaktivisme. Se bildene her.

Januar: Den nederlandske designeren Iris van Herpen viste frem sine kreasjoner i Paris.
Januar: Peru Dakar Rally går av stabelen, her på distansen mellom Pisco og San Juan de Marcona i Peru.
Januar: Evakuering av hotellet Dusit i Kenyas hovedstad Nairobi etter terrorangrepet på kontor- og hotellkomplekset som kostet over 20 mennesker livet.
Februar: 12 år gamle Fatima Ibrahim Hadi i det nordvestlige Jemen. Barn er største ofrene i den blodige krigen som har vart i snart fem år. Denne underernærte jenta veier bare 10 kilo.
Februar: Donald Trump får applaus fra leder i Representantenes hus Nancy Pelosi, mens han holder sin tale om rikets tilstand.
Februar: Adi Kazav og Lied Adi Hagbi er medlemmer i Israels havfrueforening.
Februar: Publikum følger en cricket-match på arena Sammy Cricket Ground in Gros Islet, St. Lucia.
Mars: Innbyggere i landsbyen Nhamatanda i Mozambique får mat fra Sør-Afrikas forsvar etter den voldsomme syklonen Idai.
Mars: New Zealands statsminister Jacinda Ardern deltar på fredagsbønnen i Al-Noor moskeen i Christchurch, etter terrorangrepene mot moskeer i mars i år. 51 mennesker mistet livet da en høyreekstrem australier gikk til angrep.
Mars: En slektning av dem som omkom da Etiopian Airlines-flyet styrtet, sørger på åstedet for flykatastrofen. 157 mennesker døde. Norske Karoline Aadland av en av dem.
Mars: En gutt venter på hjelp sammen med moren sin, etter at de har forlatt byen Baghouz i Syria. Baghouz var siste skanse for terrorgruppen IS og falt i mars.
April: Golfspilleren Tiger Woods jubler etter at han vant Masters-tittelen på Augusta National Golf Club i Georgia.
April: 15. april ble pariserne sjokkerte tilskuere til at nasjonalhelligdommen Notre Dame i Paris begynte å brenne. Brannen startet i taket, og folk som sto langs Seinen var vitne til at det kjente spiret falt ned. Men kirken brant ikke helt ned, og det er bevilget store midler til å bygge den opp igjen.
6. mai ble Archie Harrisson Mountbatten-Windsor født, sønn av prins Harry og kona Meghan. Dette bildet er tatt på en av guttens første utenlandsturer, nemlig til Sør-Afrika.
April: Etter å ha forskanset seg i Equadors ambassade i London i syv år, ble Julian Assange i Wikileaks pågrepet og fengslet. Her ankommer han retten i Westminster etter at han ble arrestert i London.
Mai: USAs president Donald Trump mottar hyllest etter å ha talt til et valgkampstevne i Pennsylvania.
Juni: Dronning Elizabeth II og USAs president Donald Trump under Trumps statsbesøk i London i sommer.
Juni: Liverpools spillere feirer seieren over Tottenham i Champions League.
Juni: USAs president Donald Trump møtte Nord- Koreas diktator Kim Jong Un i den demilitariserte sonen mellom Nord- og Sør-Korea etter det som fremsto som en spontan invitasjon til et treff.
Juli: San Fermin-festivalen i Pamplona.
Juli: Da Theresa May ga seg som statsminister, meldte Boris Johnson seg på konkurransen om å bli ny leder i Det konservative partiet og dro på valgkampturné. Den gikk han seierende ut av, og fikk i desember rent flertall i Underhuset etter en kaotisk brexit-høst.
Juli: Greta Thunberg, som ble årets navn i Time, overvar spørretimen i det franske parlamentet.
Juli: Serena Williams i kvartfinalen i Wimbledon.
August: Melania Trump hilser på Canadas statsminister Justin Trudeau under G7-toppmøtet i Biarritz i Frankrike i slutten av august.
August: Brannfolk kjemper mot en av mange skogbranner som har herjet California i år. Overtidsbruken til brannfolkene har økt med 65 prosent det siste tiåret, et tegn på omfanget av problemet.
September: Orangutanger på Salat Island i Indonesia. De venter på å slippe ut i naturen, etter å ha blitt reddet av Borneo Orangutan Survival Foundation (BOSF).
Oktober: Opprørspoliti slår ned på demonstranter som demonstrerer mot dommen etter folkeavstemningen om catalansk uavhengighet.
September: En frosk etter regnvær i Lalitpur i Nepal.
September: Tilhengere av Venezuelas president Nicolas Maduro bruker et bilde av uavhengighetshelten Simon Bolivar for å vise sin støtte.
Oktober: En demonstrant i Kashmir etter at Indias regjering satte til side provinsens spesielle juridiske status.
November: Demonstranter i Bagdad antente flere branner, mens regjeringsstyrker skjøt med skarpt og brukte tåregass. Det har vært voldsomme protestert mot regjeringen de siste ukene.
November: En oversvømt Markusplassen i Venezia. Bildet er tatt tre dager etter at byen opplevde sin verste flom på 50 år.
Juli: Verdensmesterskapet i svømming. Bildet viser Kate Shortman og Isabelle Thorpe fra Storbritannia.
Desember: Andy Ruiz Jr. i kamp med Anthony Joshua om verdensmestertittelen i tungvekt.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KOMMENTAR
  Publisert:

  En 90 minutters kraftanstrengelse

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5