Verden

Over 4000 koronasmittede er døde i Italia

4032 mennesker er døde etter å ha fått påvist koronasmitte i Italia. Det er en økning på 627 det siste døgnet.

627 mennesker med påvist koronasmitte har de siste 24 timene avgått ved døden i Italia, som med 4.032 døde topper listen over land der pandemien har krevd flest liv. Foto: AP / NTB scanpix

 • NTB

Italienske helsemyndigheter understreker at dødsårsaken til alle ikke er klarlagt, og at en stor del av dem som dør led av kronisk hjerte- og lungesykdom eller diabetes før de fikk påvist smitte.

47.000 italienere har så langt fått påvist smitte av koronaviruset, og det er nærmere 6.000 flere enn for ett døgn siden.

Drøyt 5.000 av dem som har fått påvist smitte i Italia, er friskmeldt, men blant de i underkant av 38.000 som fortsatt har viruset i kroppen, er tilstanden til 2.655 alvorlig eller kritisk.

Høy dødsrate

I forhold til hvor mange som har fått påvist smitte, troner Italia på toppen med en dødsrate på hele 8,6 prosent. Den kan imidlertid være misvisende, mener enkelte eksperter.

Italienske Fondazione GIMBE anslår at minst 100.000 italienere er smittet av koronaviruset, men at kun de med alvorlige symptomer blir testet og registrert som smittet.

Dersom dette er tilfellet, er den reelle dødsraten rundt 4 prosent. Det er omtrent på samme nivå som i Kina, mens dødsraten i Spania nå er på 5,1 prosent og i Iran 6,3 prosent, ifølge worldometer.

Syke og gamle

75 prosent av dem som dør etter å ha fått påvist koronasmitte i Italia, har vært over 50 år, viser fersk statistikk fra myndighetene, gjengitt av statista.

Det store flertallet av dem som dør av sykdommen, er imidlertid eldre og kronisk syke. Nærmere 86 prosent av de døde var over 70 år gamle, over halvparten var over 80, viser tall gjengitt av epicentro.

Bare 36 av de døde har så langt vært under 50 år, viser statistikken.

Italias nasjonale helseinstitutt (ISS) har undersøkt legejournalene til drøyt 350 av de første som døde av viruset i landet og fant at 99 prosent av dem led av en eller flere underliggende sykdommer.

75 prosent av dem som døde, led fra før av høyt blodtrykk, 35 prosent hadde diabetes og rundt 30 prosent hadde hjerte- og karsykdom.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Koronaviruset
 2. Italia
 3. Koronaviruset

Koronaviruset

 1. KRONIKK

  Slik ligger vi an: Dette er utfordringene med koronavaksinene

 2. DEBATT

  Jeg er en av de såkalte «festdeltagerne» fra Oslo vest

 3. VERDEN

  Turkmenistan melder om null smittede, uten å bli trodd

 4. OSLOBY

  Nytt koronatiltak på populær badeplass: – Jeg fatter ikke hvorfor de ikke har gjort dette før

 5. ØKONOMI

  Stine Grøndal Sesseng gledet seg til å jobbe på kontoret. Så kom kontrabeskjeden.

 6. ØKONOMI

  Konkurransetilsynet følger med på munnbindprisene – vil ikke sette pristak