Verden

Saken mot Michael Flynn skal granskes

USAs justisminister William Barr har oppnevnt en ekstern etterforsker til å etterprøve saken mot tidligere nasjonal sikkerhetsrådgiver Michael Flynn.

Saken mot Michael Flynn skal etterprøves. Foto: Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix

 • NTB

Granskingen er høyst uvanlig og kan fort utløse nye anklager mot Trump-administrasjonen for å blande seg inn i påtalemyndighetens arbeid, ifølge New York Times.

Denne uka sa fire statsadvokater opp da Barr grep inn i saken mot president Donald Trumps tidligere nære rådgiver Roger Stone med beskjed om at påstanden om sju til ni års fengsel var for streng.

Ifølge CNN har Barr besluttet at flere andre saker mot allierte av Trump også skal granskes på nytt. Statsadvokat Jeff Jensen i St. Louis er den som har fått i oppdrag å etterprøve sakene.

Flynn, som var Trumps første nasjonale sikkerhetsrådgiver og trakk seg etter bare en måned, venter på dommen etter at han sa seg skyldig i å ha løyet til FBI om en samtale han hadde hatt med Russlands ambassadør.

Men nylig skiftet han advokat og trakk tilståelsen, og hele rettssaken er blitt forsinket som følge av advokatens påstand om at han er blitt offer for en ondsinnet påtalemyndighet.

Det var Flynn-saken, inkludert Trumps oppfordring til daværende FBI-direktør James Comey om å behandle Flynn pent, som førte til at spesialetterforsker Robert Mueller ble oppnevnt til å granske Russlands innblanding i valget og Trumps eventuelle medvirkning til det.

 1. Les også

  Trump-vennen risikerte lang fengselsstraff. Så tvitret presidenten.

Les mer om

 1. USA
 2. Trump
 3. Donald Trump

Flere artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  Trump vil benåde flere før han går av. En av dem kan bli Michael Flynn.

 2. VERDEN
  Publisert:

  Innrømmet å ha løyet. Nå blir straffesaken mot Trumps tidligere sikkerhetsrådgiver henlagt.

 3. VERDEN
  Publisert:

  1100 tidligere statsadvokater kritiserer Trump over innblanding i saken mot Michael Flynn

 4. VERDEN
  Publisert:

  Tidligere dommer hardt ut mot Flynn-henleggelsen

 5. VERDEN
  Publisert:

  Domstol fastholder at saken mot Flynn blir henlagt

 6. VERDEN
  Publisert:

  Justisdepartementet i Washington snur – ønsker fengsel for Michael Flynn