Verden

USA sender flere soldater for å beskytte oljeproduksjonen i Syria

Forsvarsdepartementet i USA planlegger å utplassere flere soldater nordøst i Syria for å hindre at oljefeltene i området blir okkupert av IS-krigere.

Styrkingen av det militære bidraget i regionen skal hindre at oljefelt blir tatt tilbake av ekstremistgruppen IS eller andre «destabiliserende aktører», heter det i uttalelsen fra det amerikanske forsvarsdepartementet. Foto: Baderkhan Ahmad / AP / NTB scanpix
  • NTB-AFP
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

– USA er forpliktet til å styrke posisjonen vår nordøst i Syria sammen med våre partnere i SDF med et økt militært nærvær, sier en talsmann ved departementet.

Styrkingen av det militære bidraget i regionen skal hindre at oljefelt blir tatt tilbake av ekstremistgruppen IS eller andre «destabiliserende aktører», heter det i uttalelsen.

Ifølge The Guardian planlegger USA angivelig å sende stridsvogner og andre tunge, militære kjøretøyer. Det vil være en helomvending av president Donald Trumps tidligere ordre om å trekke alle tropper ut av landet, skriver avisen.

Meldingen kommer samme dag som det er meldt om kamper mellom tyrkiske og syriske styrker. De statlige syriske nyhetsbyrået Sana opplyste at regjeringsstyrkene ble angrepet utenfor Tal Tamr torsdag, og at flere syriske soldater ble drept da de forsvarte seg mot det tyrkiske angrepet.

Også de kurdiske SDF-styrkene anklaget Tyrkia for å innlede en større offensiv mot flere landsbyer, i strid med våpenhvilen som mellom Tyrkia og Russland.

Avtalen gir syriskkurdisk milits en frist til tirsdag. Innen da må de ha trukket seg ut av en drøyt 30 kilometer bred sone langs den syrisk-tyrkiske grensen.

Les mer om

  1. USA
  2. Syria
  3. Syriakrigen