Eksplosjon i norskeid tankskip i Sør-Korea

En massiv eksplosjon skjedde lørdag om bord i det norskeide tankskipet «Stolt Groenland» i Ulsan i Sør-Korea. Brannen som oppsto, spredte seg til et annet skip.

Brannen fra tankskipet ved havnen i Ulsan i Sør-Korea 28. september.

Det norskeide oljetankskipet «Stolt Groenland» lå til kai i havnebyen Ulsan sørøst i Sør-Korea da eksplosjonen skjedde klokken 11 på formiddagen lokal tid.

Brannen som oppsto som følge av eksplosjonen, spredte seg videre til et nærliggende skip.

Kystvakten har opprettet etterforskning av hendelsen, og politiet har stengt trafikken i området i tilfelle nye eksplosjoner, ifølge det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

Tankskipet tilhører det norske-luxemburgske rederiet Stolt-Nielsen.

Flere skadede

Ifølge nyhetsbyrået AFP ble tolv personer skadet, hvorav tilstanden til én av dem ble betegnet som kritisk. Ifølge Reuters var det ni personer som ble skadet. Det er uklart om de skadede befant seg om bord i skipene og om skadene skyldtes selve eksplosjonen eller brannene som fulgte.

Ifølge VG ble kun én person lettere skadet om bord i oljetankeren «Stolt Groenland».

Alle de tilsammen 25 personene som var om bord i oljetankeren da eksplosjonen skjedde, i tillegg til 21 personer om bord i det andre skipet, ble evakuert etter eksplosjonen.

Brannen om bord i det norskeide oljetankskipet «Stolt Groenland».

Bekymret

Oljetankeren «Stolt Groenland» er Cayman-registrert og eid av det norsk-luxemburgske rederiet Stolt-Nielsen.

Skipet ligger foreløpig stabilt i havnen hvor hendelsen skjedde, opplyser shipping- og skipsfartsavisen Maritime Bulletin.

– Stolt Tankers ønsker å uttrykke sin dypeste bekymring vedrørende hendelsen. Sikkerheten til dem i nærheten av skipet er essensiell for selskapet. Stolt Tankers har satt i gang beredskapstiltak og er i kontakt med de lokale myndighetene, skriver selskapet i en pressemelding.

Årsaken til eksplosjonen er ennå ikke kjent, opplyser selskapet.