Verden

Kraftig tyfon rammet Tokyo - en person død

Minst ti personer er skadet og en bekreftet omkommet etter at tyfonen Faxai rammet Tokyo natt til mandag.

Mye vann i gatene i Japans hovedstad Tokyo da tyfonen Faxai rammet landet natt til mandag. Foto: Kyodo News/ AP/ NTBscanpix

 • NTB
 • Magnus Kallelid
  Journalist

Med vindkast opp mot 60 meter i sekundet slo tyfonen inn over det japanske fastlandet og traff Tokyo med kraftig regnvær ved 8-tiden om morgenen, lokal tid. 920.000 husholdninger mistet strømmen, og transporten inn til storbyen ble rammet.

En kvinne i 50-årene er bekreftet omkommet, melder Reuters. Ifølge japanske medier viser overvåkningskameraer i nærheten at hun ble tatt av kraftig vind og kastet mot en bygning.

Foreløpige meldinger går ut på at ti personer er skadet, ifølge NTB. Flere hus har mistet takene sine som følge av det kraftige uværet. Japans meteorologiske institutt har sendt ut advarsler om fare for jordskred, stormflo og fare for høye bølger helt inn i Tokyo-bukta og langsetter den nordøstlige kysten av landet.

Stillaset ved en bygning i Japans hovedstad Tokyo tålte ikke vindkastene på opptil 60 meter i sekundet da tyfonen Faxai slo innover landet natt til mandag. Foto: Kyodo News/ AP/ NTB scanpix

Nord på Japan er det varslet at det vil falle så mye som 150 millimeter regn og i Tokyo-området 100 millimeter frem til tirsdag morgen.

Togtrafikken er rammet av uværet, men blir forsøkt opprettholdt. Mandag morgen var derimot flere enn 130 fly innstilt.

Faxai traff Japan etter at tyfonen Lingling de siste dagene har herjet i Korea. I Nord-Korea er det meldt om fem omkomne, mens tre liv gikk tapt i Sør-Korea.

Les mer om

 1. Ekstremvær
 2. Japan
 3. Tokyo

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Over hundre tusen jobber med redningsarbeidet i Japan etter tyfonen

 2. VERDEN

  Store ødeleggelser etter at kraftig tyfon traff Sør-Korea

 3. VERDEN

  Tyfon rammer Japan – 7 millioner bedt om å evakuere

 4. VERDEN

  Kraftig tyfon treffer Japan lørdag

 5. VERDEN

  To døde og fire savnet etter at tyfon traff Japan

 6. VERDEN

  Kvinne falt i døden da helikopteret forsøkte å redde henne