Verden

Nord-Korea sier rakettest var en advarsel til Sør-Korea

Nord-Korea sier torsdagens våpentest var en beskjed til Sør-Korea om at landet må slutte med militærøvelser og import av høyteknologiske våpen, melder KCNA.

Et bilde fra sørkoreansk TV torsdag morgen i forbindelse med nyheten om rakettoppskytningene i Nord-Korea. Foto: AP / NTB scanpix

 • NTB

– Vi kan ikke gjøre annet enn å utvikle kraftige våpensystemer som kan fjerne de potensielle og direkte truslene mot sikkerheten i landet vårt, sier Nord-Koreas leder Kim Jong-un i en uttalelse til landets statlige nyhetsbyrå KCNA, melder Reuters.

Kim anklager naboen i sør for å snakke med to tunger når de sier at de støtter fred, men samtidig importerer nye våpen og gjennomfører militære øvelser.

Ifølge KCNA testet Nord-Korea «en ny type teknisk våpen» torsdag, med Kim til stede. Også Sør-Korea meldte at det var en ny type rakett.

To raketter ble skutt ut like etter daggry fra Wonsan på østkysten. Den ene fløy 690 kilometer før den falt i Japanhavet, den andre kortere. Begge kategoriseres som kortdistansevåpen.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Nord-Korea
 2. Atomvåpen

Relevante artikler

 1. LEDER

  Aftenposten mener: Liten grunn til bekymring for nordkoreansk rakettesting

 2. VERDEN

  Nord-Korea bekrefter første oppskyting fra under vann

 3. VERDEN

  Nord-Korea truer med flere rakettester

 4. VERDEN

  KCNA: Kim Jong-un ledet ny rakettoppskyting

 5. VERDEN

  Nord-Korea: Setter «militære planer» på vent

 6. VERDEN

  Nye oppskytinger fra Nord-Korea – avlyser videre samtaler med sør