Verden

Over ett tonn kokain beslaglagt i politiaksjon mot nettverk fra Balkan

Over ett tonn kokain og to millioner euro i kontanter er blitt beslaglagt i en verdensomfattende politiaksjon mot et nettverk fra Balkan.

 • NTB

Nettverket er mistenkt for å ha fraktet narkotika fra Sør-Amerika til Europa i fjor og i år ved å bruke privatfly. De skal også ha smuglet heroin til Macao og Hongkong med skip, heter det i en uttalelse fra Europol torsdag.

Totalt har 16 personer blitt arrestert i saken. To av dem som ifølge Europol er sentrale medlemmer av nettverket, er blitt pågrepet i Sveits og i Kroatia. Det har også vært pågripelser i Tsjekkia, Serbia og Hongkong.

I mai ble 600 kilo kokain beslaglagt i Basel i Sveits, ifølge landets politi. I tillegg ble 421 kilo beslaglagt i Hongkong. Ifølge Europol kom det ulovlige rusmiddelet fra samme nettverk.

To millioner euro i kontanter – tilsvarende over 19 millioner norske kroner – og varer som luksusbiler og dyre klokker til en verdi av en million euro, har også blitt beslaglagt under ransaking.

Kontantene og varene ble beslaglagt i Kroatia, Tsjekkia, Serbia, Slovenia og Sveits.

Kroatisk politi startet etterforskningen mot nettverket i starten av 2018. USA narkotikamyndighet har også vært involvert, i tillegg til nevnte Europol.

Les mer om

 1. Narkotika
 2. Gjengkriminalitet
 3. Serbia

Relevante artikler

 1. NORGE

  Skipet fraktet skrapmetall fra Panama til Kroatia. Men det var ikke det eneste politiet fant om bord.

 2. VERDEN

  Tilbud om munnbind er blitt det nye Nigeriabrevet

 3. VERDEN

  Svensk politi lovet kraftinnsats mot skyting og eksplosjoner. Slik gikk det.

 4. VERDEN

  Hett for kokainsmuglere i Antwerpen

 5. NORGE

  50 personer pågrepet og narkotika til 500 mill. beslaglagt etter Kripos-aksjon

 6. VERDEN

  De kriminelle ble lovet fullstendig anonymitet. I stedet så politiet alt de skrev til hverandre i «Whatsapp for gangstere».