Verden

17 savnet etter at tornado rammet motell i Oklahoma

To er bekreftet døde og mange er savnet etter at en tornado raserte deler av byen El Reno i den amerikanske delstaten Oklahoma, ifølge lokale medier.

Politiet står foran de raserte ruinene av et hotell i El Reno i Oklahoma. En tornado som feide over byen har gjort omfattende skader. Foto: Sue Ogrocki / TT NYHETSBYRÅN

 • Jan Gunnar Furuly
 • Inger Lise Hammerstrøm
 • NTB

Et motell fikk store skader i uværet som rammet Oklahoma City lørdag kveld lokal tid. Politiet frykter at folk har mistet livet, men dette er ikke endelig bekreftet, ifølge den lokale TV-stasjonen News 4.

Lokale medier rapporterer nå om at to er døde. Samtidig tyder ubekreftede meldinger på at 17 mennesker er savnet fra andre etasje i motellet American Budget Value Inn.

Redningsarbeidere leter etter overlevende i vrakdelene fra en trailerpark som ble rasert av tornadoen i El Reno. Foto: Sue Ogrocki / TT NYHETSBYRÅN

– Hotellet rett over gaten er blitt totalt rasert. Ofrene blir nå dratt ut av vrakdelene, skriver TV-reporter Aaron Brilbeck fra den lokale TV-stasjonen News 9 på Twitter.

Videobilder som nå blir vist av flere TV-stasjoner viser omfattende skader på andre etasje av motellet. Også et område for flyttbare boliger i nærheten har fått omfattende skader, og en rekke husvogner og biler er totalt knust av naturkreftene.

Det rapporteres nå også om skader på bygninger en rekke andre steder i byen.

Tornadoen rammet byen i nærheten av Oklahoma City lørdag kveld lokal tid.

Den amerikanske værmelderen National Weather Service gikk ut på Twitter og advarte om tornadoen. Der gikk det frem at folk måtte komme seg i sikkerhet så fort som mulig, og at det ikke var noe tid til å se på tornadoen.

El Reno ble også rammet av en kraftig tornado 31. mai 2013, som varte i 40 minutter og krevde åtte menneskeliv og skadet 151. De høyeste vindstyrkene som ble målt i uværet av værradarer i området var på hele 474 kilometer i timen.

Blant dem som ble drept var tre såkalte «stormjegere» - ivrige idealister som forsøker å komme nærmest mulig tornadoene for å dokumentere dem.

Alle dødsofrene befant seg i biler da tornadoen tok dem.

Er du i området? Ta kontakt med Aftenposten på tips@aftenposten.no

Les mer om

 1. Ekstremvær
 2. USA

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Minst fem omkom i tornadoer i USA

 2. VERDEN

  Ny tornado-rekord i USA

 3. VERDEN

  Voldsom tornado traff Texas

 4. VERDEN

  Tornadoer tok mange liv i Tennessee

 5. VERDEN

  1300 savnet etter orkanen på Bahamas. Nå er et nytt uvær på vei.

 6. VERDEN

  Kvinne falt i døden da helikopteret forsøkte å redde henne