Verden

Tusener av sivile reddet ut av Mosul

Irakiske regjeringsstyrker har lyktes med å redde 7.000 sivile ut av det siste IS-kontrollerte området i gamlebyen i Mosul, opplyser statlige medier.

Irakiske regjeringsstyrker har lyktes med å redde 7.000 sivile ut av det siste IS-kontrollerte området i gamlebyen i Mosul. Her rydder en iraker taket på huset sitt i byen. Foto: AP / Felipe Dana / NTB scanpix
  • NTB
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Rundt 100.000 mennesker antas å være fanget i krigssonen i det siste området som fortsatt kontrolleres av ekstremistgruppen.

Regjeringsstyrkene har rykket fram langs to hovedgater som møtes i et kryss i gamlebyen. Dersom de klarer å ta seg fram til det krysset, vil de gjenværende IS-krigerne være avskåret i fire atskilte lommer i byen.

– Målet er å åpne veier som sivile kan evakueres langs. Vi gir dem informasjon via høyttalere når dette blir mulig, sier en talsperson for forsvaret til Reuters.

Den irakiske statsministeren, Haider al-Abadi, hevder i en uttalelse at det bare er snakk om dager før hele Mosul er gjenerobret fra ekstremistene.

Les også

  1. Irakiske styrker innleder offensiv mot Mosuls gamleby

  2. Iraks militære: IS har sprengt symbolsk viktig moské i Mosul

  3. Presset IS innfører forbud mot sosiale medier og skjerper krav om lydighet

Les mer om

  1. Mosul
  2. Irak
  3. Den islamske staten (IS)