Verden

- Stemmer forsvant på magisk vis

Stemmene for republikanernen Ron Paul ble rett og slett oversett under landsmøtet sist uke - der John McCain ble utropt til partiets kandidat.

Ifølge opptellingen fikk Ron Paul ingen stemmer under republikanernes landsmøte nylig. DAVID J. PHILIP/AP

 • Knut A. Knut A. Nygaard

Har du tips om denne saken? Send en e-post til 2286@aftenposten.no eller ring Aftenposten.no på 02286. Du kan også sende SMS/MMS til 2286.

Operasjonen under landsmøtet sist uke blir kalt «det magiske forsvinningsnummeret», i en bloggkommentar i Los Angeles Times.

Under møtet ble John McCain offisielt utropt til partiets presidentkandidat, mens ingen av stemmene for konkurrenten Ron Paul ble registrert.

Kritiker

Ron Paul har vært ute med hard kritikk av Bush-administrasjonens økonomiske politikk, og er dessuten en krass motstander av krigen i Irak.

Her kan du se Ron Paul hudflette George Bush og sitt eget parti på tv , og en debatt om Paul som har foregått på debattcentralen på Aftenposten.no.

— I løpet av den halvannen time lange stemmesesjonen ble stemmene fra hver enkelt delstat registrert, skriver bloggeren Ole Jann.

Oversett

Selv om det fra flere stater kom en del stemmer til Ron Paul, blant annet fra Alaska, Oregon, Washington og West Virginia, ble ingen av disse registrert.

Ifølge rutinen skal alle stemmene bli lest opp, og deretter bekreftet av møtelederen. Ingen stemmer ble lest opp for Ron Paul, og dermed ikke registrert.

Ifølge en avis i Oklahoma, stemte delegater fra delstaten for Ron Paul, men mikrofonen ble slått av da de skulle lese opp stemmene sine.

Ifølge en journalist i salen skal de ha blitt avgitt minst 15 stemmer for Ron Paul - stemmer som altså ikke ble registrert.

Kraftige reaksjoner

Bloggen i Los Angeles Times har fått mange til å legge inn kommentarer. Reaksjonene er ikke milde.

— De hadde fem kvinner til å holde orden på stemmene, pluss ordstyreren. De hadde altså seks personer, og likevel klarte de ikke å holde orden på tallene, sier Drew Ivers i Ron Pauls kampanjestab.

Ifølge bloggen ble ikke alle stemmene som ikke gikk til McCain oversett. To stemmer fra Utah til Mitt Romney ble registrert.

 1. Les også

  «Palin-effekten» gir McCain oppsving

 2. Les også

  Kan sikre Obama seieren

 3. Les også

  McCain: - Forandring kommer

 4. Les også

  Elleve kjemper om presidentstolen

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Flere republikanske tungvektere sier de vil stemme på Clinton

 2. VERDEN

  Krigshelten og senatoren John McCain (81) er død. Senatoren var egenrådig, rettskaffen og modig til det siste.

 3. VERDEN

  Fem ting vi kan forvente å se i løpet av Trump-kroningen denne uken

 4. VERDEN

  Kreftsyke John McCain trosser Trump og redder trolig «Obamacare» for andre gang

 5. VERDEN

  Donald Trump formelt valgt til presidentkandidat i USA

 6. VERDEN

  John McCains datter tok et følelsesladet farvel, med skarpe ord mot farens kritikere