Verden

Putin anklager britene for overdreven selvtillit

Russlands president Vladimir Putin mener at den britiske regjeringen har vært altfor selvsikker i forbindelse med EU-avstemningen.

Russlands president Vladimir Putin deltar på en markering av 75-årsdagen for Nazi-Tysklands invasjon av Sovjetunionen tidligere i uken. Foto: Grigorij Dukor / Reuters / NTB scanpix
  • NTB

Putin har lite til overs for folkeavstemningen som statsminister David Cameron tok initiativ til, og som endte med at Storbritannia forlater EU.

  • Syv spørsmål og svar om skilsmisseoppgjøret mellom EU og britene

Han mener at den er et uttrykk for både overdreven selvtillit og en overfladisk tilnærming til det han kaller en skjebnesvanger avgjørelse for Storbritannia og Europa.

– Det vil ha konsekvenser for Storbritannia, for hele Europa og for oss, sier Putin i en uttalelse til russisk fjernsyn.

Mange observatører mener at en brexit vil kunne bli utnyttet av Putin ettersom de tror han ønsker å så splid mellom EU-land.

Men Putin framholder at Russland aldri har blandet seg inn eller uttrykt noen mening når det gjelder denne saken.

– Selvfølgelig har vi fulgt nøye med på hva som skjer, men vi har på ingen måte påvirket prosessen, og vi har heller ikke forsøkt å gjøre det, sier han.

Alle øyne er rettet mot Toryene i Storbritannia, men det kan bli Labour som taper mest.

Hør Europa-korrespondent Øystein Langberg, tidligere London-korrespondent Ulf Andenæs og programleder Alf Ole Ask analysere konsekvensene av nattens drama i vår ferske utenrikspodcast.

Les mer om

  1. Vladimir Putin
  2. EU
  3. Storbritannia
  4. Europa